U trendu

Maštate o aferi? Savetnica za preljube otkriva kako da se izborite s tim nagonom

Pre nego što što se prepustite aferi van svoje veze, pokušajte da uradite ovih nekoliko stvari.

Nekada je iskušenje da prevarite supružnika ili partnera veoma veliki izazov, a odupiranje tom porivu može da bude teško.

Zato Lauren La Ruso, koja sebe naziva „konsultantom za afere“, viralno daje savete ljudima koji su „na ivici“ kako da ne skliznu u prevaru i da se izvuku iz te situacije.

– Sasvim je normalno da, čak i kada ste u braku ili u posvećenoj vezi, osetite privlačnost prema drugim ljudima – započela je svoj savet terapeutkinja, a njen video je pogledao 1,1 milion ljudi.

– Na kraju krajeva, još nismo mrtvi. Ali, ako osećate da ste u iskušenju da izađete iz braka i imate aferu ili ste neverni, shvatite to kao ozbiljan znak upozorenja za svoj brak – upozorava.

Umesto da se prepustite svojim impulsima i uskočite u krevet sa nekim izvan svoje veze, La Rusova predlaže tri mere kako biste ipak spasili vaš brak.

– Prvo, možete da odete kod svog supružnika i da iskoristite situaciju kao poziv za buđenje. Recite nešto poput: „Mislim da je naš brak u opasnosti. Hajde da pričamo o tome kako se osećam“ – istakla je konsultant i, kao drugi predlog, ohrabrila je one koji koketiraju sa „prevarom“ da razmotre i uvođenje stručne pomoći. Ona je dodala:

– Možete da sklonite svog supružnika u stranu i da mu/joj kažete da je vreme da odete na savetovanje za parove kako biste imali siguran i neutralan prostor da razgovarate o tome šta vam je potrebno u braku.

@lauren_larusso

‼️ Do these things FIRST. If you’re teetering on the edge and noticing that you are vulnerable to stepping outside of your marriage, or perhaps already have, stop 🛑 and do one or more of these 3 things: 1️⃣ go to your spouse and be CLEAR. Say that you feel your marriage is at risk. Ask to talk together openly and explore why you might feel that way, and what vulnerabilities are happening in your marriage. 2️⃣ Ask your spouse to go to couples counseling and find a therapist. A third party can provide a safe and neutral space to explore any issues, needs or wants. 3️⃣ Take it as a warning shot to wake up to your own needs, wants and desires. Take pause. Before acting out, turn inward. Get curious and do the inner work about what your temptation is trying to tell you. Attraction is normal. Affairs are harmful and destructive. You and your spouse deserve to take steps to address your vulnerabilities before the irreparable damage of infidelity. #affairs #infidelity #healing #recovery #divorce #shame #selfhelp #divorcelife #divorcesupport #divorcerecovery #mentalhealth #social #culture #wisdom #divorcedmom #breakups #marriage #therapy #therapist #counseling #counselor #stigma #heart #heal #divorcedwomen #divorcecommunity #growth #selfgrowth #growthmindset #selfhealingtools

♬ original sound – LaurenLaRusso

Njen poslednji biser mudrosti odnosio se na introspektivu.

– Pod tri, možete da vratite fokus na sebe i da se zapitate šta je to što vam je potrebno i što želite, a što vas privlači i tražite izvan braka – naglasila je Lauren.

Kako primećuje „The New York Post“, njeni saveti nisu prošli bez negativnih komentara.

– Čim kažete bilo koju od te tri stvari u vezi, ona je osuđena na propast – ​​upozorio je jedan skeptik sa društvenih mreža, dok je drugi dodao da su to „apsolutno užasni saveti“:

– Individualna odgovornost! Nemojte da kažete svojoj drugoj polovini da ste izneverili svoj deo dogovora. To je obaveza – voleti partnera i poštovati obavezu. Prestanite sebično da se fokusirate na svoje potrebe i dajte sto odsto sebe i dozvolite da prođe neko vreme.

La Rusova međutim, insistira na tome da njeni ljubavni „hakovi“ menjaju igru.

– Sve ove opcije su mnogo zdravije i definitivno će biti produktivnije i manje destruktivne od afere – zaključuje konsultant.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar