U trendu

Mislili ste da je sedma godina braka kritična? Nije, evo koja je teža

Skladan porodični život zahteva trud oba partnera. To ne shvataju svi jer, prema podacima, oko 40.7 posto evropskih brakova završi razvodom u roku od 10 godina. Istraživanje koje je sprovelo advokatsko društvo Slater i Gordon otkrilo je koja je godina braka najsrećnija, a koja najteža.

Treća godina

Neki veruju da ljubav traje samo tri godine, a nakon toga se par razilazi ili njihov odnos postaje manje skladan. U stvarnosti nakon tri godine braka ljudi su skloniji prihvatiti partnerove slabosti. Takođe je uobičajeno da se parovi nakon tri godine braka odlučuju za dete. Posledično, njihov odnos postaje jači. Zbog toga se veruje da je treća godina braka najsrećnija, prenosi Index.hr.

Peta godina

Pravi problemi mogu se javiti u petoj godini braka. U tom razdoblju deca su još mala i zahtevaju puno pažnje. To je teško uskladiti s poslom, održavanjem doma čistim i urednim i ostalim svakodnevnim problemima. Nakon pet godina braka neki parovi počinju da razmišljaju o razvodu. Zato se veruje da je ovo najteža godina braka.

Sedma godina

Ako par prevlada petu godinu braka, koja se smatra najtežom, nova iskušenja javljaju se u sedmoj godini. Do tog vremena porodični život postaje rutina, mogli bi da javite finansijski problemi, problem vezani za brigu o deci i svađe oko kućnih poslova. Ovo je takođe vrlo komplikovano razdoblje, ali smatra se da parove koji ga izdrže čeka skladna i srećna budućnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar