U trendu

Mnogi misle da je seks slabiji posle 20 godina braka. Da li je baš tako?

Ima onih koji smatraju da seks nakon 20 godina braka jednostavno ne može da bude dobar kao na početku veze. Tačno je da neće biti isti kao na početku veze – mnogi parovi su ustanovili da seks vremenom postaje bolji.

Seks na početku veze često bude veoma uzbudljiv. S novom ste osobom, istražujete, sve je to novo i uzbudljivo. U tom istraživanju povremeno i omanete, jer osobu s kojom ste ne poznajete dovoljno dobro, ne znate šta joj tačno prija, kako da je zadovoljite. Ipak, taj seks svejedno smatrate dobrim, već zbog uzbuđenja novog.

Posle 20 godina braka, priča je drugačija. Odlično poznajete telo voljene osobe, šta joj prija, a šta ne. Znate kako da je uzbudite. I voljena osoba dobro poznaje vaše telo, i zna kako da vas zadovolji. Uz to, vremenom ste se jedno pored drugog opustili, smete jedno drugom da saopštite svoje seksualne fantazije bez straha od toga da ćete biti ismejani i odbačeni. Već i sama ta činjenica povećava uživanje u seksu, da i ne spominjemo uzbuđenje koje donosi isprobavanje fantazija koje vam se oboma dopadnu.

Nije u svakom braku tako. Ima bračnih partnera koji ni nakon 20 godina braka ne poznaju jedno drugo dovoljno dobro u seksualnom smislu, koji ni posle 20 godina braka ne smeju jedno drugom da kažu šta bi novo voleli da isprobaju u seksu. Ali, to što neki ljudi ne umeju da komuniciraju o seksu niti da razviju pravu intimu (pravu u smislu da smete da kažete ono što želite, o seksu ili o nečemu drugom, bez straha da ćete biti odbačeni zbog toga) ne znači da je seks nakon 20 (ili koliko već) godina braka loš, samo znači da njih dvoje ne umeju bolje.

Nije lako razviti takvu vezu. Razviti takvu vezi znači da uložite jako mnogo sebe, da sebe učinite veoma ranjivim – svakako da je lakše zadržati gard, a kad poželite nešto van uobičajenog, to potražiti sa strane. Međutim, i te kako vredi razviti takvu vezu, jer ste u takvoj vezi najsrećniji, a dodatni „bonus“ jeste to što seks postane bolji od bilo čega što bi neko sa strane mogao da vam pruži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar