U trendu

„Moramo da razgovaramo“ (2)

Trenutak za ozbiljan razgovor o tome šta će dalje biti u vezi: za neke, prilično zastrašujući razgovor. Ovakvog razgovora ne bude u svakoj vezi, nekada se stvari spontano odviju i bez toga, a onda kad razgovora bude, bilo bi dobro potruditi se da voljenu osobu ne isprepadate, da se ne oseća kao da je proveravaju u policiji.
Pažljivo odaberite reči kojima ćete početi razgovor. "Moramo da razgovaramo" moglo bi vašeg partnera da navede na ideju da ćete ga kritikovati zbog nečeg, a početak u stilu "Kuda plovi ovaj brod" mogao bi da ga ubaci u defanzivno raspoloženje. Počnite nečim lepim, recimo, time da ste s njim srećnije nego što ste ikad s bilo kim bile, i da biste volele da provodite još više vremena zajedno, i onda ga pitajte šta on o tome misli. Možda ćete ga zateći pitanjem i neće odmah moći da vam odgovori; tada se možete dogovoriti da sačekate dok on ne bude imao vremena da razmisli.
Ipak, to čekanje ne treba da ide u beskraj. Ako on odugovlači i odugovlači, vrlo je verovatno da ne želi dodatno zbližavanje, samo nema hrabrosti da vam to kaže. Tada bi trebalo tražiti da se izjasni – ako ni tad ne ume ništa određeno da vam kaže, a za to ne postoji razlog tipa ozbiljnih problema na poslu, ozbiljne bolesti ili smrtnog slučaja u porodici, vrlo je verovatno da on ne želi da budete bliskiji, pa je na vama da odlučite koliko vam odgovara da ostanete na tome na čemu ste sad.
Dogovorili ste se da odete korak dalje? Super! Ne zaboravite da nema razloga za žurbu i ne zahtevajte ništa smesta. Recimo, useljavate se kod njega, možete to izvesti postepeno, donoseći deo po deo svojih stvari, i tako mu pružajući priliku da se navikne na novonastalu situaciju. I za vas bi tako moglo da bude manje stresno. S druge strane, "bez žurbe" ne znači da treba da dopustite da se stvari zapravo vrate na staro, kao da se ništa niste dogovorili; na primer, treba da se uselite kod njega, a mesec dana kasnije on nikako da napravi kopije ključeva za vas. To bi moglo da znači da on odugovlači i da zapravo ne želi to s čime ste se oboje složili. Možete čekati neko vreme, možda mu je potrebno da se prvo privikne na tu ideju, ali ako vi čekate i čekate, a ništa se ne dešava, razmislite da li bi vam bilo bolje da krenete dalje sa svojim životom, jer ovaj čovek nema iste želje kao vi. To baš i neće biti ono što ste priželjkivale, ali ćete bar biti slobodne da nađete nekog ko želi ozbiljnu vezu isto koliko i vi.
Za kraj, još nešto: ovde je predstavljena situacija kada je ona ta koja želi da se veza produbi, dešava se i obrnuto, da je on taj koji pokrene razgovor o tome, kao što se dešava i da on bude spreman za zajednički život i brak, a ona ne bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar