U trendu

Može doći do promene: Evo šta se događa ako redovno masturbirate

Seksualna terapeutkinja dr. Gloria Bram kaže da tajna dužeg i zdravijeg života leži u – redovnom samozadovoljavanju; ta aktivnost prema njenim rečima ponavljanja barem triput nedeljno može dugoročno napraviti čuda za telo i za um, za muškarce i za žene…

– Postizanje orgazma masturbacijom šalje po organizmu ‘gomilu’ hormona sreće i zadovoljstva: oksitocina, serotonina i dopamina – kaže terapeutkinja i dodaje da orgazam inače telu pruža najveću moguću eksploziju dopamina koja nije uzrokovana lekovima.

– Masturbacija tako telu šalje koktel stvarno ‘srećnih droga’; koje ne možete kupiti niti vam ih lekar može prepisati; jer neke hemikalije još ne možemo farmaceutski reprodukovati – rekla je dr. Bram. A osim raspoloženja, orgazam po njoj podiže i imunitet.

– Naime, ejakulacija smanjuje nivo kortizola koji je inače poznat kao hormon koji izaziva stres; a snižavanje nivoa kortizola i povećanjem oksitocina i dopamina u telu pomaže u jačanju imunološkog sistema – rekla je.

Slično je potvrdila i studija iz 2004. koju je na Univerzitetskoj klinici u Esenu sprovela Katedra za medicinsku psihologiju, a koja je pokazala da nakon orgazma izazvanog masturbacijom u telu raste nivo belih krvnih zrnaca, pa ona tako i direktno pozitivno utiče na naš imunološki sistem, s belim krvnim zrncima bez kojih nema ni borbe protiv raznih infekcija i bolesti.

– Utvrđeno je i da orgazmi sprečavaju ili barem ublažavaju bol, što isto jača imunološki sistem i pomaže u sprečavanju simptoma prehlade i gripa – dodaje seksolog za The Sun.

Neurolog i specijalista za glavobolje Stefan Evers sproveo je prošle godine studiju s 800 pacijenata s migrenom kako bi istražio kako njihova seksualna aktivnost utiče na nivo bola; a otkrio je da je 60 posto obolelih od migrene nakon seksualne aktivnosti koja je rezultirala orgazmom osetilo ublažavanje bola, prenosi Večernji list.

Istraživanje iz 2004. je pokazalo da česta masturbacija i čest seks takođe mogu pomoći i u smanjenju rizika od raka prostate kod muškaraca; naime muškarci koji su ejakulirali više od 21 puta mesečno smanjili su rizik obolevanja od raka prostate za otprilike 33 posto u poređenju s onima koji su orgazam postigli između četiri i sedam puta mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)