U trendu

Muškarci koji obavljaju ove poslove najčešće varaju svoje partnerke

Ako je suditi prema dugogodišnjem naučnom istraživanju, konobari i studenti imaju manje šanse da budu verni svojoj partnerki u odnosu na ostale muškarce.

Slično tome, žene koje rade kao konobarice takođe će verovatnije varati svog partnera u odnosu na ostale žene, ali je zanimljivo to da su studentkinje dosta vernije momcima.

Ovi rezultati su se pojavili nakon što su istraživači ispitivali stotine hiljada parova više od 20 godina, prenosi Evoke.

Švedska studija takođe je otkrila da je rad u policiji još jedna profesija koja je najčešće povezana s aferama.

Kao glavne razloge zašto dolazi do povećanih prevara kada je reč o ovim poslovima, naučnici kažu da su konobari, studenti i policajci muškarci koji vrlo jednostavno mogu ostvariti kontakt s osobom suprotnog pola, čime se otvara put i prema potencijalnoj prevari.

Međutim, naučnici su ipak bili rezervisani kada je reč o detaljnijem obrazloženju zašto studenti varaju.

Takođe, istraživanje je pokazalo da su farmeri, bibliotekari i hemičari najsigurnija opcija ako tražite sigurnost u vezi kada je reč o preljubi.

Tim s Univerziteta u Stoklholmu kaže da je ova analiza prva ove vrste, ali su naglasili i to da će oba pola verovatno pre prevariti ako rade u kancelarijama s više osoba suprotnog pola. Istakli su da se ovo naročito odnosi na muškarce.

Tokom 21 godine istraživanja naučnici su došli do šokantnih rezultata da se više od 215.000 parova razvelo, prenosi Klix.