U trendu

Muškarci, pažnja: Ovih 8 činjenica o ženskom orgazmu morate znati

Postoji veoma mnogo stvari o ženskom orgazmu, ali sve njegove tajne ne zna niko. Neke su vezane za mentalne, a neke za fizičke prednosti poput poboljšavanja imuniteta i smanjivanja boli. Postoje i neki mitovi u koje bi trebalo da prestanete da verujete, a Womans Day otkriva o kojima se radi.

1. Orgazam može smanjiti bolove

Kada nastupi glavobolja mnogi odmah legnu u krevet i pokušaju da zaspe, ali postoji bolji način da je se rešite – seks. Doživljavanje orgazma može smanjiti ili čak potpuno ukloniti bolove i to svakakve – uzrokovane artritisom, operacijom, porodom…

2. Kondom neće ublažiti orgazam

Mnogi ljudi tvrde da je seks s kondomom lošiji i da često ne mogu doživeti orgazam potpuno. Ipak, to je samo mit, tvrdi doktorka Debi Herbenik. „Žene mogu da dožive jednako jaki orgazam s kondomom i bez njega. Čak s kondomom može seks biti bolji jer su obe strane opuštene i nema straha.“

3. G-tačka ne postoji

Već godinama se raspravlja o postojanju G-tačke kod žena, a jedno istraživanje u 2012. pokazalo je da ona zaista postoji i da više od 50 posto žena veruje da im ona pomaže da postignu intenzivniji orgazam.

4. Orgazam je bolji što ste stariji

Ima puno stvari koje su povezane s godinama i koje su lošije kako starimo, ali seks nije na toj listi. Dr. Hebernik tvrdi da je, što ste stariji, orgazam kvalitetniji i češći. Razlog tome je što s godinama imate više samopouzdanja, pa se lakše opustite u krevetu.

5. Potrebno je više od 10 minuta da ga žene dožive

Mnogim ženama potrebno je više vremena da dođu do vrhunca nego muškarcima – i to je sasvim normalno. U proseku, ženama je potrebno 13 minuta da dožive orgazam. „Ako vaš partner uvek dođe do kraja pre vas, postoje načini da to promenite. Zamolite ga da malo uspori ili neka predigra za vas bude malo duža“ savetuje dr. Stern.

6. Žene glume zadovoljstvo u krevetu

Da, više od 50 posto žena je barem jednom glumilo orgazam u životu. Na pitanje zašto to rade, odgovori su različiti: žele da partneru podignu ego, žele da se seks završi, ne sviđa im se kakav je bio seks, ali ne žele da razočaraju partnera.

7. Kanabis pomaže kod orgazma

Iako nije dokazano da može pojačati ili oslabiti orgazam, kanabis pojačava libido, širi krvne sudove i podstiče cirkulaciju – isto se događa kada ste uzbuđeni. Ženama je to korisno jer pojačana cirkulacija dovodi do jače vlažnosti, a samim time i želje za seksom. Jedno istraživanje otkrilo je da su žene koje su konzumirale kanabis pre seksa, rekle da su osećale jaku požudu, intenzivan orgazam, ali i bolnu penetraciju – u čemu mnogi zapravo uživaju.

8. Žene češće dožive orgazam oralnim seksom nego penetracijom

Ako nikako ne možete da postignete orgazam tokom penetracije, niste jedini. Jedno istraživanje pokazalo je da samo 6 posto žena to doživi, a drugo je pokazalo da je 36,6 posto žena potreban oralni seks pre penetracije kako bi doživele vrhunac. Postoje razni načini, poput ‘doggy’ poze gde partner može uz penetraciju stimulisati i klitoris partnerke. Drugi način je produžiti predigru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.