Muškarci se boje vezivanja?

Među mnogim ženama uvreženo je mišljenje da su muškarci velike kukavice kada je reč o vezivanju. Prema tom uverenju, žene su te koje žele dugu vezu, brak, zajednički život i zasnivanje porodice, dok se muškarci panično boje bilo kakvog vezivanja i dubljih emocija i glorifikuju momački život. Da je po njihovom, ne bi se ni vezivali, da ih žene ne pritisnu (nešto u stilu „ili se useljavam kod tebe/venčavamo se, ili te napuštam“, a onda on iz početka treba da traži novu partnerku u seksu, što je jedino što ga stvarno zanima). Koliko je to uverenje tačno?

Tačno je da postoje muškarci koji se isprepadaju kada žena predloži da se useli kod njega ili da već na neki način počnu da dele životni prostor. Ipak, podjednako često se dešava i da muškarac predloži zajednički život ili ponudi verenički prsten – i da bude odbijen. Žene će se od zajedničkog života uplašiti ništa ređe nego muškarci.

Samo, da li se tu zaista radi o strahu od vezivanja ili o nečemu drugom? Dešava se da se muškarac ili žena prepadnu od ideje o zajedničkom životu – a kroz nekoliko meseci vidite ih verene za nekog drugog i izgledaju zaista srećno. Onda se pitate da li su vas slagali kad su rekli da nisu spremni za vezivanje?

Nisu slagali, ne zaista. Samo, setite se i sami koliko ste puta odbili mogućnost da se malo jače vežete za nekog, pa se upitajte da li ste odbili zbog straha od veze – ili zato što ne želite da se vežete za tu osobu? Da li se bojite braka kao takvog, ili ne želite brak s tim muškarcem (dobar vam je za zabavljanje, ali ne mislite da bi brak s njim funkcionisao)? Istina je najčešće ovo drugo – ne želite da se vežete za tog muškarca, ne želite brak i porodicu s njim. Isto je i s muškarcima – kad nađu ženu s kojom zaista žele da budu, nikakvog tu straha nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.