U trendu

Muškarci žele isključivo lepotice?

Žene se, u principu, udešavaju da bi bile lepe sebi, kao i zbog takmičenja s drugim ženama – da bi bile lepše od svih, da bi im sve druge žene zavidele na izgledu. Zadivljeni pogledi muškaraca zgodni su kao još jedna potvrda njihove lepote – znak drugim ženama da je, eto, ona toliko lepa i poželjna da muškarci ne mogu da ne gledaju za njom. Tek posle ovih razloga dolazi i udešavanje da bi bile lepe muškarcu kome žele da se dopadnu. A muškarci, prema verovanju mnogih žena, žele samo izuzetno lepe žene. Biće oni i s onim manje lepim, ako ne mogu da nađu ništa bolje, ali će sanjati da su s pravom lepoticom. Zar ne?

Ne baš. Da se ne lažemo, nije da će muškarci prvo primetiti na ženi njen sjajan smisao za humor ili kako je u duši predivna osoba, baš kao što ni žene neće odmah primetiti takve stvari na muškarcu. Prvo što se primeti ipak jeste fizički izgled. Za upoznavanje ličnosti potrebno je vreme, pa to dolazi kasnije.

Međutim, kako muškarci postaju zreliji, tako se većina njih sve manje „loži“ na lepotice iz časopisa. Dok su bili mlađi, agresivni marketing im je utuvljivao u glavu da su takve žene najpoželjnije pa su, zbog mladosti i neiskustva, verovali tom marketingu, ali, kako sazrevaju, njihovo mišljenje o ženskoj lepoti se menja. Na koji način?

Još uvek će prvo primećivati fizički izgled, to je neizbežno. Ipak, neće im biti bitne savršene proporcije niti manekenska figura. Svaki muškarac će razviti neki svoj ukus, pa se ne može ništa reći sa stoprocentnom preciznošću, ali mnogima će biti baš simpatični blago nepravilni zubi, pegice na licu ili neki drugi sitni nedostaci – a naročito to kako te sitne nedostatke žena nosi. Tako će se naći sa ženom koja zbog ovakve ili onakve građe ne bi mogla da bude supermodel, koja ima poneku iritirajuću naviku – ali je i žena od krvi i mesa, žena s kojom mogu da uživaju, da se smeju i da budu srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.