U trendu

Na kraju prvog sastanka (1)

Prvi sastanak s novim muškarcem ume da ispadne jako lep, i poželite da što pre dođe do drugog, trećeg, četvrtog… A ipak, čak i nakon divnog prvog sastanka, nije nikakva retkost da prođu dani pre nego što se novopečeni partneri čuju i dogovore o sledećem viđenju.
Ne mislimo na situacije kada ste vi i/ili vaš novi dečko pretrpani obavezama pa se zbog toga ne čujete. Do pauze nakon prvog sastanka neretko dolazi i kad niste baš u toj meri zauzeti. Zašto? Zato što oboje oklevaju da kažu da im se sastanak dopao, oklevaju da pokažu emocije – šta ako druga strana nije uživala u toj meri? Šta ako ih odbije? Osetiće se povređeno, i zbog straha od povređenih osećanja oklevaju s pozivom. Ako ne želite da do čekanja ispunjenog strahom dođe, evo nekoliko sugestija šta da uradite na kraju prvog sastanka kako biste izbegli neizvesnost.
Kažite šta vam se dopalo na sastanku. Istaknite detalje koji su vas oduševili. „Film je bio odličan, baš mi je drago da smo ga videli“, „Ne sećam se kad sam poslednji put toliko uživala u stonom tenisu“, zadihano i uz veseli kez: „Već sam i zaboravila kako je kad neko uspe da me prestigne“ (nakon zajedničke vožnje biciklom)… Tako muškarcu s kojim ste bili na sastanku dajete do znanja da ste stvarno uživale, i plus mu dajete šlagvort da predloži novo viđenje, ako ga želi.
Proverite zanimljiva dešavanja. Otkrili ste da oboje volite stare filmove, određenu vrstu muzike, ronjenje… Ako znate za neko veće događanje koje bi vas oboje zanimalo (festival starih filmova, koncert…), pozovite na njega osobu s kojom ste imali sastanak. „Da li bi hteo/htela sa mnom na taj-i-taj koncert? Baš sam hteo/la da kupim karte.“ Ako se desi da ne uspete da dođete do karata, javite to što pre i pitajte tu osobu da li bi izašla s vama na ručak (večeru, štagod).
Sutra pročitajte još neke predloge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.