U trendu

Najjači seksualni nagon muškarci imaju u ovim godinama, tad su i najseksi: ovo će vas šokirati

Nedavno istraživanje pokazalo je da se muškarci u 40-im smatraju najatraktivnijim pa je čak 75% ispitanika glasalo za starosnu kategoriju od 40 do 50 godina. Muškarci stare kao dobro vino, pokazalo je nedavno istraživanje.

U istraživanju privlačnosti među različitim starosnim grupama nedavna anketa na ‘The Best Dating Sites’ otkrila je intrigantan trend.  Istraživanje, koje je prikupilo odgovore 3000 aktera iz Ujedinjenog Kraljevstva, potvrdilo je da se muškarci u 40-im smatraju vrhuncem seksepila.

To je zato što je 75% ispitanika odabralo starosnu grupu od 40 do 50 godina, ali to nije samo zato što momci tada dobro izgledaju.

Dok se mladost često slavi u popularnoj kulturi, istraživanje dovodi tu normu u pitanje, ukazujući na promenu u percepciji privlačnosti i seksepila. Akteri, iz različitih sredina, kolektivno su davali prednost muškarcim u 40-im, sugerišući šire cenjenje zrelosti, iskustva i dašak šarma.

Annie Waldron, stručnjakinja na ‘The Best Dating Sites’, sugeriše da postoje razlozi zašto ljude privlače nešto stariji muškarci. Prema njenim rečima, neki od glavnih faktora uključuju sledeće osobine.

Zrelost
Postoji nešto inherentno privlačno u zrelosti. Ne radi se samo o godinama, već i o iskustvima, mudrosti i samopouzdanju koji često dolaze s njima.

Stabilnost
Do svojih 40-ih mnogi muškarci su se pokazali u svojim karijerama i ličnim životima, odišući osećajem stabilnosti koji može biti vrlo privlačan.

Samouverenost
S godinama iskustva iza sebe, muškarci u svojim 40-im često poseduju samopouzdanje koje je i suptilno i zadivljujuće, ne ukorenjeno u hrabrosti, već u istinskoj samouverenosti.

Fizički izgled
Ne zaboravimo efekt Georgea Clooneya. Seda kosa im ne smeta, već suprotno, daje im šarmantnu zrelost.

Ovo bi otkriće moglo značajno uticati na scenu spojeva, posebno na internetu gde na prvi dojam uvelike utiču godine. Aplikacije i web stranice za pronalaženje partnera mogle bi doživeti porast popularnosti među muškarcima u 40-im, koji sada imaju empirijski dokaz da su poželjni.

Nadalje, moglo bi da podstakne širi razgovor o privlačnosti, osporavanju društvenih normi i poticanju ljudi da gledaju dalje od konvencionalnih paradigmi lepote i seksepila.

– Rezultati naše ankete više su od pukih brojeva; oni su odraz promena stavova prema godinama, privlačnosti i tome šta znači biti seksi. Oni podstiču dijalog koji prevazilazi površne standarde, pozivajući nas da cenimo lepotu u različitim fazama života – zaključila je Annie, piše Daily Star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.