U trendu

Najnoviji trend: Ovim trikom žene doživljavaju jači orgazam, tajna je u ovom napitku – evo šta kažu stručnjaci

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila tvrdnja, koja je privukla veliku pažnju korisnika, da žene koje piju espreso neposredno pred snošaj doživljajvaju jači orgazam. Isto važi i za masturbaciju.

Seks guru Nadia Bokodi iz Australije, ponešena pozitivnim reakcijama na ovu infomraciju odlučila je da i proba i sa svojim pratiocima podelila iskustvo:

Ovaj trend pojavio se na društvenim mrežama, kada je jedan korisnik tik toka otkrio da šolja kafe povećava intezitet vašeg orgazma za čak 50%.

@cupofalexx_official

✨COFFEE ADDICTS HAVE MORE FUN✨ #coffee #ssmama #arizona #arizonacheck #attention #tiktokmom #women #sisters #momsoftiktok

♬ original sound – Alexx

Nedugo zatim, drugi TikTokeri su počeli da postavljaju svoje postove testirajući ovu smelu tvrdnju. Iako je sumnjivo da će jaka kafa dovesti do višestrukih orgazama, teorija koja stoji iza kofeinskog orgazma ima neke argumente u svoju korist.

U čemu je tajna? Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da izaziva širenje krvnih sudova, a zatim omogućava da više krvi teče kroz njih. Zbog toga ljudi piju kafu ujutru ili tokom dana, kada osećaju da im je potreban poziv za buđenje i više energije.

– Nije bilo baš ono vantelesno iskustvo koje je TikTok obećavao, ali moj veliki orgazam je ipak delovao intenzivnije nego inače – zaključila je Nadia Bokodi.

Nažalost, nema konkretnih istraživanja o tome da li bi se ovaj efekat mogao proširiti na genitalije. Studija iz 2018. sprovedena na pacovima, sugerisala je na postojanje korelacije između unosa kofeina i seksa, pri čemu ženke pacova kojima je davan kofein imaju više orgazama i raspoloženije su za odnose.

Ginekolog iz Melburna dr Džozef Sgroi, Nadiji Bokodi, rekao je da to nije potpuno isključeno, iako je mislio da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila mala.

– Zanimljivo je da je dejstvo kofeina na krvne sudove različito. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok se oni u stomaku šire. Dodajte to efektu na mozak kao stimulans i mogli biste da osetite poboljšanje orgazma – objasnio je dr Sgroi.

Šta kažu stručnjaci?

Kofein ne može da posluži kao zamena za pravilnu predigru i zdrav odnos sa partnerom. Zdravo poštovanje, koje partneri gaje jedni prema drugima će nadmašiti sve koristi koje možete dobiti od kafe, tvrde lekari.

Ukoliko posežete za kafom kako biste se sami uverili, ipak budite oprezni. Iako ne postoji rizik povezan sa ispijanjem kafe pre seksa, ukoliko ste dobrog zdravlja, bez prethodnih srčanih oboljenja ili visokog krvnog pritiska, prekomerna konzumacija kofeina može dovesti do brojnih neprijatnih nuspojava kao što su lupanje srca, anksioznost, nesanica i dehidracija.

(Kurir.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar