U trendu

Ovo su najveće muške zablude o ženama

Postoji, nažalost, i previše stereotipa i predrasuda. Svi su muškarci ovakvi, sve su žene onakve – i to, često, u negativnom smislu. Ono što je još gore od samog postojanja stereotipa jeste to što broj ljudi koji veruju u poneki od njih uopšte nije mali.

Nevolja s predrasudama jeste što ih se naslušamo, a onda, nekad i podsvesno, poverujemo u njih. A to kasnije utiče na naše ponašanje prema drugima, nekada u toj meri da nam onemogući normalnu vezu (recimo, kako ostvariti normalnu vezu s osobom za koju ste potajno sigurni da samo hoće da vas iskoristi?). Tu pomaže ako ste svesni da se radi o predrasudama – i ako ste svesni da te predrasude nisu ništa tačnije od urbanih legendi. Urbana legenda se možda nekom zaista desila, možda nije nikom, ali sigurno nije pravilo.

Najčešće muške predrasude o ženama su sledeće: žene nikad nisu zadovoljne, ma koliko se vi trudili i koliko god da im pružate; žene stravično mnogo koštaju, i finansijski i emotivno, i na svaki mogući i nemogući način; žene uvek hoće da kontrolišu muškarce; sve žene su ljubomorne i posesivne; žene su previše emocionalne; ženama koje su jake i sposobne nije potreban niko ko bi se brinuo o njima; jednom kada ste sa ženom, možete reći zbogom slobodi.

Neko bi na ovo mogao da kaže: „Hej, pa ima šta je tačno od ovoga, moja devojka je toliko osetljiva i emotivna da će tri dana da plače ako ja nervozan dođem s posla!“ Naravno da će se naći poneka žena čije ponašanje liči na neki od stereotipa, ali verovati da su sve žene takve ima smisla koliko i verovati da su svi muškarci „svinje“ – nimalo.

Poenta ovog članka, koji se bavi onim što bi svakom normalnom trebalo da je već poznato? Evo je: ako smatrate da vaša draga pokušava da vas kontroliše, razmislite još jednom. Da li ona zaista pokušava da vas kontroliše, ili je u vašem životu postojala neka bitna žena koja je stvarno pokušavala da vas kontroliše pa ste vi poverovali da su sve žene takve, ili ste se naslušali priča o tome da svaka žena hoće da kontroliše muškarca pa ste i nehotice poverovali u to?

Dobro razmislite, jer se može desiti da, zbog nečega u šta ste podsvesno uvereni, voljenu osobu krivite za nešto što veze s njom nema – a može se desiti i da, uvereni da su sve žene takve, nesvesno birate partnerke koje takve zaista jesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar