U trendu

Najveći problemi koji svaki brak dovode u iskušenje

U braku su partneri suočeni sa mnogim situacijama koje vrlo često mogu da sve ono što su godinama gradili stave na iskušenje. Pravo zajedništvo vidi se tek tokom teških perioda kao što su bolesti, neplodnost ili pak prevara. Tek se tu vidi koliko su se parovi spremni da žrtvuju i ispoštuju ono ‘i u dobru i u zlu’.

Neplodnost može da prekine i najdublji odnos

Neplodnost može biti veliko breme za par i da unese pravi razdor u brak. Partneri mogu međusobno da se optužuju da se jedno od njih dovoljno ne trudi, ne želi da poseti doktore i prevaziđe svoj sram.

Najvažnije je porazgovarati o opcijama, odlučiti kojim putem krenuti i biti sigurni da ste 100 posto u tome. Ako se samo jedno od vas trudi, neko bi mogao da bude jako razočaran.

Takođe, postoji mogućnost da će onaj koji ne može da ima decu osećati krivicu zbog toga i još više se povući u sebe. U tim trenucima je važno biti jedno drugome podrška, a sebičnost ostaviti sa strane.

Nevera ostavlja duboke emocionalne tragove

Nevera ostavlja duboke emocionalne tragove i u trenu može da uništi brak. Spašavanje odnosa nije nimalo lako i najpre treba postaviti pitanje zaslužuje li preljubnik oproštaj, a potom i drugu priliku.

Ako ste odlučili da oprostite, treba znati da je vaša stara veza mrtva. Stoga treba krenuti ispočetka. Ta veza možda neće imati jednako poverenje kao prva, ali biće znak da vas ništa ne može rastaviti.

Takođe, ako je partner već odlučio da oprosti prevaru, onda ne bi trebalo da je više spominje, naročito ne u društvu. Sarkastične primedbe i komentari o prošlosti uništiće brak zato što su dokaz da niste spremni za novi početak.

Rođenje deteta

Prvi meseci nakon rođenja deteta su istovremeno i čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe sve češće.

Pokušajte s partnerom da ravnopravno podelite brigu oko deteta, tako da sami ne podnosite sav teret. To će smanjiti stres i još vas dublje povezati.

Otkaz

Finansijska kriza pravi je teret za brak, a manjak osnovnih sredstava za život može ljude naterati da se međusobno okrivljuju za otkaz, loše investicije ili nepromišljeno trošenje. Takva situacija menja dosadašnji stil života, izaziva stres i pogađa celu porodicu. Treba joj pristupiti hladne glave i zajedno odlučiti koji je vaš sledeći korak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar