Nalaženje partnera ili partnerke u pedesetim (3)

Posle dužeg života s nekim, više niste s tom osobom, možda zbog razvoda, možda ste ostali udovac ili udovica. Ne želite da ostatak života provedete sami, ne mislite da treba da se "zakopate", samo, kako beše ide to s izlascima, početkom veze, šta ako se desi nešto nezgodno?
Ako jako dugo niste ni sa kim izlazili, može se postaviti pitanje šta da obučete da izgledate privlačno, a da ipak ne ispadne da pokušavate da izgledate kao vaš sin ili ćerka. Prva stvar je, naravno, da ne pozajmljujete odeću svog sina ili ćerke, čak ni ako je odgovarajuće veličine. Jednostavno, obucite ono za šta znate da vam dobro stoji – odeću koja vam je po meri, u kojoj se osećate udobno, u bojama koje dobro idu uz boju vaše kože. Naravno, dobro je i ako znate čime ćete se baviti na izlasku, pa se obući u skladu s tim. Uopšte nemate odeću za izlazak? Vreme je za šoping, uz asistenciju prijatelja ili prijateljice vaših godina čijem mišljenju verujete i čiji vam se ukus u oblačenju dopada.
Ko plaća? U principu, osoba koja je zvala, ali najbolje je to ne uzeti zdravo za gotovo, već ponudite da platite svoj deo. Nemojte insistirati na tome, ali ne škodi da ponudite – i, ako ste žena, nemojte automatski pretpostaviti da će on da plati.
Muškarcima se može desiti, jednom kad dođe do intimnosti, da "zataje". Tada vas može spasti zdrava doza humora, ako vi od toga ne napravite "tešku dramu", neće ni vaša partnerka. Pored toga, ona bi se lako mogla bojati da je to zbog nje, da vam je neprivlačna, pa bi je trebalo razuveriti.
Da li bi trebalo prokomentarisati da vam je neobično da se na takav način viđate s nekim u vašim godinama? Možete to da spomenete, pokazati ranjivost nije loše, ali onda bi trebalo promeniti temu. Naravno, sasvim je moguće da ćete se podsetiti nervoze koju ste kao tinejdžer osećali kada je trebalo prići devojci ili momku, biće vam neobično da na taj način izlazite s nekim s kime ne delite život ni 20 godina zajedničke prošlosti, ali ne bi trebalo razglabati o tome. Pominjanje je u redu – a onda pređite na novu temu i nastavite s novim životom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.