Naleteli ste na svog bivšeg

Slučajan susret s njegovom bivšom ili vašim bivšim dok ste vas dvoje negde zajedno nisu nemogući, i premda nekad od toga ne ispadne ništa posebno, tu ume da bude i veoma neprijatnih situacija. Nije uvek lako izaći na kraj s emocijama kada se nešto te vrste desi.
U takvim situacijama najbolje je postaviti se prema bivšem učtivo i distancirano. To nekad bude prilično teško – na primer, ako i dalje volite svog bivšeg. Tada je sasvim moguće da ćete govoriti previše i prebrzo. Pokušajte da to ne učinite. Predstavite bivšeg i sadašnjeg partnera jednog drugom po imenu, bez objašnjavanja odnosa. Ne hvalite se (može da deluje privlačno pohvaliti se novim partnerom, samo što bi novi partner mogao da se upita zbog čega osećate potrebu da se pohvalite pred bivšim – neće svako to pomisliti, neko će samo biti ponosan, ali neko bi mogao). Ne pričajte o ličnim stvarima, naročito ne u većoj količini. Nemojte reći ništa u stilu: "Baš je super što sam te srela!"
Više ne volite bivšeg i smatrate ga budalom i gubitnikom? Može delovati privlačno da se pohvalite novim partnerom, da se "pravite pametne", da budete neljubazne… Nemojte, jer mu time dajete značaj koji ne bi smeo da ima. Umesto toga, učtivo ga pozdravite, bez posebnog smeškanja ili mrštenja i produžite dalje. Ne pokušavajte ni na koji način da ga impresionirate – novi partner je taj kojeg želite da impresionirate, ne stari, niti starom treba da dokazujete kako ste, eto, našle hiljadu puta boljeg.
Bez obzira na to da li ste vi ostavile njega ili je on ostavio vas, kada tako iznenada naletite na bivšeg dok ste s novim partnerom, duboko udahnite i odbrojte do 50. Eksperti predlažu da brojite do 10, ali to nekad ne bude dovoljno – ni blizu. To je situacija kada ne treba impulsno da reagujete, a duboko disanje i brojanje u sebi moglo bi da vam pomogne u tome.
Sresti bivšeg dok ste s novim partnerom nije nikakva katastrofa, izuzev ako je taj bivši patološki ljubomoran manijak sa sekirom, ali vas može navesti da reagujete s emocijama za koje niste ni bile svesne da su toliko jake ili da su uopšte tu, pa bi bilo dobro biti obazriv.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.