U trendu

Namerno ponavljanje iritirajućeg postupka

Niko nije savršen i svakog će neka nečija osobina nervirati. Ni voljena osoba nije izuzetak – vaš partner ili partnerka će sigurno imati bar neku naviku ili osobinu koja vam ide na živce. Pitanje je šta će odabrati da urade povodom toga.
Konkretan primer: već dva-tri meseca izlazite s muškarcem s kojim vam ne ide loše, ali on ima jednu naviku koja vas izluđuje. Ispušta gasove, i to nimalo diskretno. Probali ste da to ignorišete, ali vam stvarno smeta. Pokušali ste da mu date neki nagoveštaj da vas ispuštanje gasova u vašem prisustvu iritira, ali nije konstatovao taj nagoveštaj. Onda ste mu otvoreno rekli da vam smeta što on ispušta gasove i zamolili ga da prestane s tim. Odgovorio je da bi ga zaboleo stomak ako bi se stalno suzdržavao.
Poznato je i vama da nadimanje i gasovi mogu da budu krajnje neprijatni, pa ste ga zamolili da makar to ne radi u istoj sobi s vama. Neka ode u kupatilo, i tamo, iza zatvorenih vrata, izbaci to što ga muči. Ili da makar bude diskretniji kad ispušta gasove. On to radi bučno, i kao da mu to predstavlja veliko zadovoljstvo – zapravo, kao da mu predstavlja još veće zadovoljstvo otkad je saznao da vam to smeta. Makar bio ušuškan s vama, radiće to, i nastavljaće to da radi iako ste ga zamolili da prestane.
Nakon što se ovakvo ponašanje ponavlja i ponavlja, sasvim je prirodno da se osećate sve više iziritirano. Možda i dovoljno iznervirano da se pitate da li je to nešto zbog čega bi trebalo da raskinete – čini vam se kao glup razlog za raskid, a opet, kad pogledate koliko se živcirate i koliko se loše osećate, moguće je da bi bilo opravdano ostaviti takvog (ili takvu, ako ste muškarac, a vaša draga ima neku užasno iritirajuću naviku koju kao da upražnjava sve intenzivnije otkako ste je zamolili da prestane).
U principu, stvari stoje ovako. Nije razlog za raskid ako neko ima probleme sa stomakom (ili neki drugi zdravstveni problem). Međutim, ako „voljena osoba“ konstantno radi nešto za šta ste joj eksplicitno rekli da vam zaista smeta (a niste joj dali spisak od dvesta iritirajućih stvari koje želite da promeni na sebi), i to radi namerno i sa zadovoljstvom, to jeste opravdan razlog za raskid.
Podrazumeva se da je krajnja odluka vaša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.