Naporni razmetljivac

Ima muškaraca koji će se u društvu, naročito pred svojom dragom, hvaliti svim i svačim, a svaka će priča biti manje uverljiva od prethodne. Te satima je radio nešto fizički zahtevno i nadmašio i mlađeg kolegu, te sklopio je fenomenalan ugovor, nekada je osvajao neverovatan broj super riba… Mnogima nije jasno čemu služe te priče.
U principu, ovakve priče služe tome da muškarac sebi podigne samopouzdanje, kao i da se pohvali pred svojom dragom. Priče liče na priče dečaka koji se hvali; muškarac koji konstantno priča ovakve bajke je prilično nalik na Petra Pana, dečaka koji odbija da odraste. Način na koji se on hvali najviše podseća na dečkića koji se hvali pred svojom mamom, recimo, hvali se kako je istukao deset ljutih gusara (koji, naravno, postoje samo u njegovoj mašti – baš kao i ostali njegovi „uspesi“).
Nekim ženama su ovakvi muškarci simpatični. Oni mogu delovati kao da su puni energije i entuzijazma, a iole pametna žena će prilično brzo naučiti kako da razluči istinu od izmaštanog. Ne može se u potpunosti reći da ovakvi muškarci žive u nekom svom svetu; ukoliko bi dotle došlo, radilo bi se o kliničkim slučajevima, ali većina njih je ipak dovoljno svesna realnosti da bi u njoj mogli da funkcionišu – pa i da šarmiraju one kojima su priče te vrste zabavne (umesto samo naporne i dosadne).
Žene kojima se ovakvi muškarci dopadaju imaju sklonost ka tome da svog muškarca tretiraju kao dete, a i sami takvi muškarci će se u velikoj meri prema partnerki ponašati kao prema majci. Zato ženama kojima se dopadaju ovakvi muškarci neće biti suviše teško da s njima izađu na kraj – dokle god od njih ne traže više odgovornosti nego što bi je tražile od deteta.
Naravno, neće se ovakvi muškarci dopadati svim ženama. One koje pored sebe žele ravnopravnog partnera, a ne veliko dete, od ovakvog će muškarca pobeći glavom bez obzira – ili ga poslati „da se igra negde drugde“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.