U trendu

Naučnici imaju nova otkrića: Zaboravite G-tačku – postoji bolja zona za ženski užitak!

Italijanski naučnici kažu da ne postoji jedno specifično mesto koje služi kao čarobno dugme za aktiviranje seksualnog užitka, kao što se to smatra za G tačku. Radi se u stvari o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Tu zonu nazivaju ‘klitouretrovaginalni kompleks'(CUV), termin koji uključuje prednji deo vaginalne stenke, mokraćovod, parauretralne žlezde i unutrašnji ‘koren’ klitorisa.

Stimulisanje ovog dela ne samo da daje ozbiljan užitak, već može potaći i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju celo telo.

– Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija spoljnjeg klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutrašnja stimulacija tokom penetracije može aktivirati cirkulaciju krvi u svim CUV strukturama – objasnio je dr. Emmanuel Jannini, profesor na Univerziteta u Rimu Tor Vergata.

– Umesto da pažnju usmerite na jednu malu točku, jednostavno se orijentišite na prednji deo vaginalne stenke. Ulazak otpozadi (pseća poza) i žena na muškarcu su najbolje poze u seksu koje će vam pomoći da dođete do tog područja, iako to varira za svaku ženu – dodao je dr. Jannini.

Ovaj naučnik takođe dodaje da pomaže i korišćenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom prema gore, stimuliše se CUV regija.

I norveške medicinske naučnice dr. Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl slažu se s ovom teorijom. One smatraju da je klitoris ‘samo mala tačka na vrhu brega’.

– Jedna nova hipoteza govori da je G-tačka uopšte nije posebni organ ili mesto, već jednostavno leži duboko u unutrašnjem delu klitorisa koji se stimuliše tokom seksa – kaže dr. Nina Brochmann.

Ona objašnjava kako smo odgajani da verujemo da je klitoris  mesto ukupnog ženskog zadovoljstva.

– Istina je u stvari da je to malo „dugme“ samo vrh ledenog brega, mali deo velikih i izvanredno osetljivih orgulja koje se protežu duboko u karlici žene – objašnjava dr. Brochmann, prenosi Men’s Health..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar