Naučnici kategorični: Za ženski užitak postoji bolje mesto od G tačke, ove poze su idealne za to

Italijanski naučnici smatraju da ne postoji jedno specifično mesto koje služi kao čarobno dugme za aktiviranje seksualnog užitka, kao što se to smatra za G tačku. Radi se o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Tu zonu nazivaju ‘klitouretrovaginalni kompleks’ (CUV), termin koji uključuje prednji deo vaginalne stenke, mokraćovod, parauretralne žlezde i unutrašnji ‘koren’ klitorisa.

Poticanje ove regije ne samo da daje ozbiljan užitak, već može da podstakne i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju celo telo.

– Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija spoljnjeg klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutrašnja stimulacija tokom penetracije može da aktivira cirkulaciju krvi u svim CUV strukturama – pojasnio je dr. Emanuel Janini, profesor na Univerzitetu u Rimu Tor Vergata.

– Umesto da pažnju usmerite na jednu malu točku, jednostavno se orijentišite na prednji deo vaginalne stenke. Ulazak otpozadi (pseća poza) i žena na muškarcu su najbolje poze u seksu koje će vam pomoći da dođete do tog područja, iako to varira za svaku ženu – dodao je dr. Janini, a prenosi Men’s Health.

Dr. Janini dodaje da pomaže i korišćenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom prema gore, stimuliše se CUV regija.

I norveške medicinske naučnice dr. Nina Brohman i Elen Stoken Dahl slažu se s ovom teorijom. One smatraju da je klitoris ‘samo mala tačka na vrhu brega’.

– Jedna nova hipoteza govori da je G-tačka uopšte nije poseban organ ili mesto, već jednostavno leži duboko u unutrašnjem delu klitorisa koji se stimuliše tokom seksa – kaže dr. Nina Brohman.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.