Naučno potvrđeno: Muškarci više vole krupnije žene, a razlog će vas sigurno iznenatiti

U zanimljivom istraživanju koje je sprovedeno na jednom britanskom univerzitetu, pokazalo se da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole krupnije žene! U eksperimentalnoj studiji pre nekoliko godina naučnici sa Univerziteta Vestminster intervjuisali su pola ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne utiču na stres.

Nakon toga, obe grupe ispitanika su pogledale fotografije različitih žena – od vrlo mršavih do onih korpulentnih. Muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene sa krupnijom figurom.

„Muškarci uvek biraju ‘karakteristike zrelijeg izgleda’ u nepovoljnim trenucima svog života. Čini se da je oblik tela važan znak fizičke i psihičke zrelosti“, objasnio je autor studije, dr Voren Svami.

Oni koji nisu učestvovali u intervjuu koji podiže nivo stresa naveli su da su mršavije žene, poput Anđeline Džoli, privlačnije. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u „primitivnim“ kulturama, gde većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život, posebno cene ženske obline.

Jedna druga britanska studija otkrila je da 89 odsto muškaraca više voli da legne u krevet pored nešto krupnijih žena. S druge strane, 68 odsto žena misli da su krupniji muškarci bolji i nežniji partneri, prenosi Net.hr.

U većini anketa ovog tipa muškarci su odgovorili su isto: žena sa viškom na kostima izgleda zdravije.

A kakav je vaš stav po ovom pitanju?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.