U trendu

Ne daje vam poklone i deluje pasivno

Nekad se u vezi desi da se osećate kao da samo vi pružate, kao da je partner potpuno pasivan. U takvoj situaciji dobro je razmisliti da li zaista samo vi pružate, i da li je ta pasivnost nešto s čime možete da živite – nekad odgovori ne ispadnu nepovoljni.
Primer iz života: njih dvoje se zabavljaju pet meseci. On uopšte ne okleva da kaže da je voli, da je nazove svojom devojkom, ni ideja braka s njom nije mu nimalo odbojna, naprotiv. Upoznao ju je sa svojom porodicom i prijateljima, i svima otvoreno govori da je pravi srećković što je ona s njim. S druge strane, viđaju se najčešće na njenu inicijativu. Ona živi sama i volela bi da on češće dolazi kod nje, ali on to ne čini. Ona mu rado kupuje poklončiće kako bi mu pokazala pažnju, i on im se raduje, govori joj da uživa u njenom trudu da ga razmazi, ali joj još uvek ništa nije poklonio. Kad se ona razboli, on će je pozvati da je pita kako je, ali je neće obići. I ona sad ne zna šta da misli – da li gubi vreme s njim, ili greši što je nezadovoljna?
Teško da greši što je nezadovoljna, osećanja imamo s razlogom. Međutim, tu bi trebalo proceniti o čemu se zapravo radi. U redu, očigledno je da joj on ne daje poklone, ali tu nije problem u materijalnom, već u tome što ona ne oseća da joj on poklanja dovoljno pažnje. Zato bi bilo dobro razmisliti o drugim njegovim postupcima, jer je moguće da on svoju pažnju iskazuje na neki drugi način, ne poklonima. Da ne bude zabune: razmisliti o postupcima, ne samo o njegovim lepim rečima o njoj. Moguće je da je on jednostavno pasivan, što ne mora da bude loše samo po sebi.
U svakoj vezi postojaće nešto što vam smeta kod voljene osobe. Ono o čemu treba razmisliti jeste to da li je ta stvar koja vam smeta nešto s čime možete da živite ili ne. Svakako da on njoj treba da poklanja pažnju, ali ako to čini na pasivan način, to ne znači da je on loš kao partner, mada može da znači da je loš za nju, da njoj takva pažnja ne odgovara.
U krajnjoj liniji, na njoj je da odluči hoće li ostati u takvoj vezi. Njegovo opisano ponašanje teško da će se promeniti, ne suštinski. Moguće su manje modifikacije, ali će ono u suštini ostati isto, pa je glavno pitanje da li je njoj to prihvatljivo – ako nije, bolje bi bilo da nastavi dalje, i pronađe nekog drugog, koji možda neće biti bolji čovek od onoga s kojim je sada, ali je bolji za nju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.