U trendu

Ne dodiruje vas dovoljno

U vezama, nažalost, ne dobijamo uvek ono što bismo želeli i što nam je potrebno. Taj problem je nekad teško rešiti, a nekad iznenađujuće lako – nekad je dovoljno voljenoj osobi reći šta tačno želimo od nje. Na primer, više fizičke bliskosti i maženja.

Nije retka ideja da će voljena osoba, ako nas stvarno voli i stvarno joj je stalo do nas, znati i šta nam je potrebno, i to nam pružiti. To tako nekad funkcioniše u ljubavnim romanima, ali u stvarnosti ne ide tako. Ne radi se o tome da je on neosetljiv i da ne želi da pruži; najčešće se radi o tome da ne zna da vam je baš to potrebno.

Vrlo često ljudima pružamo ono za šta mi verujemo da im je potrebno, ono za šta verujemo da se od nas očekuje. Tako će, recimo, muškarac provoditi mnogo vremena na poslu kako bi što više zaradio, verujući da se to očekuje od njega, glave i hranitelja i zaštitnika porodice, i smatraće da time pruža ono što je potrebno. A ona želi da je on češće dodiruje, da je češće tu, da se češće mazi s njom… Ne da je on kratko poljubi tek nakon što ona nešto inicira, i tako svaki put.

Rešenje je jednostavno: bez ikakvih optužbi recite mu šta je to što bi vam puno značilo. Na primer, da bi vam on time što vas često dodiruje, grli, mazi se s vama pokazao da vas voli i da mu je stalo do vas, da bi vam time više pokazao ljubav nego večitim prekovremenim radom (ovo s prekovremenim radom pod pretpostavkom da on tu uopšte ima izbor, da se ne radi o tome da šef zahteva da ostanu prekovremeno ili da traže drugi posao). Jednom kad bude znao šta tačno od njega želite, muškarac koji vas voli to će vam i pružiti ako može. A jednom kad još dodirivanja počne, lako je moguće da se neće završiti samo na maženju, osim ako ste oboje preumorni, već da će se nastaviti, da ćete u tome oboje uživati – i da će on imati dodatni razlog da vam pruži ono što vam je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar