U trendu

Ne kaže da i on vas voli

Situacija iz naslova zasmetala je mnogim damama: ona mu kaže da ga voli, a on ne uzvrati istom merom. To u njoj probudi sumnju u njegova osećanja, pokušava da pronađe objašnjenje za takav njegov postupak, i nije joj baš jasno na čemu je s njim – jesu li njena osećanja uzvraćena ili ne?
Nekad, naročito ako se radi o početku veze, on bi mogao da se plaši da izgovori nešto takvo – ili bi mogao da jednostavno još uvek ni sam ne zna koja su mu osećanja prema njoj. Nije da on prema njoj oseća neprijateljstvo, nije ni ravnodušan, lepo mu je s njom, ali ljubav? Ne oseća se spremnim za takve izjave, još uvek nije stigao do toga.
Pored toga, nekada će dame izgovoriti da ga vole u trenutku kad im je jednostavno lepo s njim, a on bi mogao da bude od onih kojima reči: "volim te" ne označavaju samo taj trenutak nego osećanje koje će trajati i trajati, i zato te reči ne žele da izgovore dok ne budu sigurni u jačinu i relativnu trajnost svojih osećanja.
Postoji i mogućnost da on nije od onih koji bi takve stvari izgovarali, već svoju ljubav pokazuje gestovima, time što će razne stvari činiti za nju, time što će davati sve od sebe da njoj s njim bude lepo, da bude srećna s njim. Ne smeta njemu kad ona kaže da ga voli, ali će on svoju ljubav izražavati isključivo delima, ne i rečima.
Šta da učinite kad mu kažete da ga volite, a on ne odgovori da i on voli vas? Razmislite na koje načine on pokazuje svoja osećanja prema vama, šta sve čini kako biste se s njim osećale prijatno; ako se radi o ranim fazama veze, uzmite u obzir to da on možda još uvek nije siguran u svoja osećanja, i dajte tim osećanjima vremena da se razviju.
Veza traje i traje, nije da se okončala zbog nedostatka uzajamne ljubavi, a on vam i dalje nikada ne kaže da vas voli? Stavite mu do znanja da primećujete i cenite sve što čini za vas, kao i koje biste reči volele da ponekad čujete od njega – moguće je da nije ni svestan koliko vama te reči znače.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar