U trendu

Ne kupuje sebi neophodnu odeću!

Neki muškarci vole da kupuju i redovno će sebi nabavljati sve što im je neophodno. A neke ni sekirom ne možete naterati na šoping, što može prilično da nervira njihove partnerke – ne žele da im izigravaju majku i kupuju im odeću (osim kao poklon), a ne žele ni da njihov dragi bude u očigledno nekoliko godina staroj garderobi.
Zašto se muškarci tako ponašaju? Zbog lenjosti? Može da se radi o tome, ali je češće slučaj da on ne smatra da mu je neophodna nova odeća. Što se njega tiče, i stara mu je sasvim dobra – nije baš u takvom stanju da ima vidljive rupe, ne izgleda tragično ofucano, udobna je i navikao je na nju. Pa pošto već ima odeću koja mu je i dalje dobra, a nimalo ne voli da ide u kupovinu, ili bar u tu vrstu kupovine, ne vidi zašto bi se maltretirao radeći nešto što ne voli i što mu ne donosi ništa bez čega ne može.
I, šta žena u tom slučaju da učini? Kako da ga nagovori da ipak kupi sebi odeću? Ili da pređe preko odluke da mu ne izigrava majku i sama mu nabavi ono što smatra da mu nedostaje? Ovo drugo nije naročito dobra ideja – ni vi ni vaš dragi ne biste uživali u tome, samo biste se oboje osećali iznervirano. A nagovaranje teško da bi dalo pozitivne rezultate.
Onda, šta? Pokušati da prihvatite sud svog partnera i da ga tretirate kao odraslu osobu. Ako on smatra da mu ne treba nova odeća, u redu, valjda ume sam da proceni (teško da će baš dovesti sebe u situaciju da dobije otkaz jer na posao dolazi u neprikladnoj garderobi). Njegova odeća, njegova odluka kakva mu je potrebna i kada će je nabaviti. U nekom trenutku će već doći do toga da i sam proceni da mu je neophodno „da se ponovi“, i tada će to i učiniti.
Međutim, vi stvarno ne možete da podnesete da ga gledate u tim starim stvarima! Možete pokušati da mu, bez svađe i povišenog glasa, objasnite zbog čega vam to toliko smeta i zamolite ga da ode u nabavku. Nije sigurno da će uspeti, ali moglo bi. Ili, možete mu krišom sklanjati jednu po jednu stvar iz ormana – kad ostane skoro bez ičega, valjda će čak i on prihvatiti da je mrski mu čin kupovine odeće neophodan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.