U trendu

Ne morate mu reći…

Prethodnih dana pisali smo o nekim stvarima koje bi bilo dobro reći voljenoj osobi o sebi, stvari koje ne bi trebalo prikrivati jer su bitne za to da oboje budete srećni u vezi. Međutim, to ne znači da je nužno reći voljenoj osobi ama baš svaku sitnicu. Evo nekih stvari koje s voljenom osobom zaista nije neophodno podeliti.
Ukoliko se baš radujete tome što će on deo vikenda provesti s prijateljima kako biste to vreme imale samo za sebe, to nije nešto što mu morate reći. Premda je većini ljudi u vezi normalno da povremeno neko odvoji vreme samo za sebe ili za to da se vidi s prijateljima, a bez društva voljene osobe, niko ne želi da čuje da se baš radujete tome što će on/ona biti negde drugde, a ne s vama.
O polnim bolestima niko ne voli da sluša niti da o njima priča. Ako se radi o infekciji koju imate sada i koja bi se mogla preneti i na njega, svakako da mu treba reći za to da je imate, i ili apstinirati dok to ne izlečite, ili koristiti kondom (ako ginekolog kaže da je kondom dovoljno dobra zaštita). Međutim, zaista nije neophodno ispričati sve detalje o infekciji, šta sve curi, koliko, kakve je strukture i mirisa… To su detalji koje je potrebno reći lekaru – i nikome više, uključujući i voljenu osobu.
Nekada se roditelji protive tome da se venčate s tom osobom. Nekada čak pokušavaju i da vas podmite da izbegnete taj brak, bilo novcem, bilo stambenim prostorom ili nečim trećim. Osim ako vam je odnos s roditeljima tako loš da ga u potpunosti prekidate, razmislite da li je neophodno da on zna da su pokušali da vas podmite da ne budete s njim.
Normalno je da različite tajne delite s voljenom osobom. Ipak, kad vam se prijateljica poveri, ne morate sve to od reči do reči preneti i svom dragom, osim ako ga se direktno tiče. Da je prijateljica želela da vaš dragi za to zna, rekla bi mu sama ili bi vama nagovestila da želi da mu prenesete to što vam je ispričala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.