najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne pred partnerom/partnerkom

U većini veza dođe do trenutka kada počnete da se opuštate, pa i da pred partnerom ili partnerkom radite stvari koje inače ne biste. Ideja da ste s voljenom osobom komotni i opušteni jeste super, ali postoje neke stvari koje ipak ne bi trebalo raditi pred njom.
Recimo, ima muškaraca (a i žena) koji neće zatvoriti vrata od toaleta za sobom, makar obavljali i veliku nuždu, i smatraju da je to znak intime – a većini je to samo i jednostavno odvratno. Ili, češće muškarci nego žene – sečenje noktiju nasred sobe, uz mogućnost da komadić odsečenog nokta odleti preko pola sobe i zabije se vašoj dragoj u oko (ili se bar njoj tako čini). I ovo bi trebalo raditi u kupatilu ili barem u drugoj sobi, diskretno. Nije privlačan prizor.
Dame su sklone tome da izvesne rituale ulepšavanja izvode pred svojim dragim. Recimo, da čupaju obrve (što muškarcima ume da izgleda zastrašujuće), da cede mitesere (nimalo privlačno), nanose kremu protiv bubuljica, briju noge ili pazuha (naročito ih nervira ako za to koristite njihov brijač, a ni inače nije baš prizor koji bi većina muškaraca volela da vidi), depiliraju se (zastrašujuće!), izbeljuju zube… Ovako posmatrano, deluje kao da dame češće izvode nelepe stvari pred voljenom osobom, ali nije tako. Žene imaju više rituala ulepšavanja nego muškarci (a ti rituali, ma kako lep rezultat davali, uglavnom baš i nisu nešto za posmatranje), ali će muškarci češće ostavljati otvorena vrata od toaleta, išmrkavati se pred svojom dragom (bez okretanja na stranu, makar), podrigivati ili puštati vetrove, tako da količina ne-baš-privlačnog-za-gledanje ispadne manje-više ista.
Da ne bude zabune, ne ponašaju se svi muškarci i žene ovako; ima ih i koji ono što bi trebalo obavljati diskretno, iza zatvorenih vrata, to tako i rade. A za one koji baš vole što mogu da se opuste i da potpuno zaborave na diskretno obavljanje fizioloških potreba (recimo), imamo samo jedan savet: nemojte. Bolje je sve što ima veze s higijenom i ulepšavanjem izvoditi iza zatvorenih vrata kupatila (što, naravno, ne znači da se morate opsesivno ulepšavati, samo da ono što i inače želite da obavite od te vrste obavite iza zatvorenih vrata), a zatim se pred voljenom osobom pojaviti u punom sjaju.

2 komentara
  1. Vladimir D

    Po čemu je lepo da budete sa golim partnerom u krevetu dok iz njega izbijaju znoj, gasovi i podrigivanja, a nije lepo da se ostave otvorena vrata od toaleta?

  2. Afrodita Kabashi

    Pozdrav. Baš sam pre nekoliko dana razgovarala sa prijateljicom o ovoj temi. Stvarno mislim da nema te ljubavi u kojoj možemo sebi dozvoliti toliku slobodu ponašanja prema voljenom biću, ili bilo kojoj drugoj osobi. Zašto je neko dužan da gleda kako se ja brijem ili depiliram, da zna šta radim u toaletu ili ne daj bože da sluša kako podrigujem i tome slično? Bez obzira na to koliko nas neko voli ili koliko mi nekoga volimo, postoje neka nepisana pravila ponašanja, a postoje i ona pravila koja su regulisana bontonom. Smatram da treba voditi računa o ponašanju i držati do sebe kako se ne bismo nekome zgadili. Ne treba da radimo drugima ono što ne želimo da se događa nama! Svaka čast i za ovaj članak.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike