U trendu

Ne prestaje da cvili kad je bolestan

Mnoge dame su se upitale zbog čega toliki muškarci (ne svi, naravno) samo što bukvalno ne cvile kad se razbole, i to čak i prilikom lakših bolesti, onih za koje ženi ne bi palo na pamet da legne u krevet, već bi ih "odležala" na nogama. Više je razloga za to.
Jedan mogući razlog je taj da muškarac nije navikao da je bolestan. Ako je zdrav i aktivan, bilo kakva bolest dođe kao šok – šta je sad to? On je jak, podržava druge, dobro se oseća, žao mu je bolešljivih, ali ih ne razume u potpunosti – šta se to sad s njim događa? Kad se često razboljevate, naučite kako da s tim izađete na kraj, svakako da vam ne prija, ali i tada nekako funkcionišete. Ukoliko je bolest u vašem životu retkost, stvarno vam dođe da se skupite u loptu i cvilite i čekate da već jednom prođe to za vas toliko neprirodno stanje.
Drugi razlog, i to prilično čest, jeste da muškarac koristi priliku da traži nežnost. Naime, mnogi muškarci su (pogrešno) vaspitani tako da smatraju da je nežnost nešto što treba ženama i, uopšteno, slabijima; da je muškarac, ako traži nežnost, slabić i manje muževan. Bolest onda pruža "legitiman" razlog da se traži od najbliže ženske osobe (partnerke, majke, sestre…) pažnja i briga. Da li mu je stvarno nešto neophodno na svakih pet minuta? Ta stvar koju mu donosite možda nije, ali vaša pažnja i nežnost jesu. Plus, ko zna kada će ponovo imati "legitiman" razlog da traži pažnju i nežnost, pa je moguće i da "skuplja zalihe".
Naravno, ovo je bila uopštena priča, koja se možda odnosi, a možda i ne, na vašeg dragog. Mogli bi postojati još neki razlozi za opisano ponašanje, mi smo naveli one najčešće. I, šta da radite ako vam takvo ponašanje vašeg partnera smeta? Možete pokušati da mu stalno, ne samo kad je bolestan, pružate više nežnosti. Nekada to pomogne, a nekada ne, onda kada je on suviše čvrsto uveren da se nežnost pruža samo slabijima. Ukoliko je ovo drugo slučaj, preostaje vam da ga mazite i pazite kad je bolestan – ako vam je to jedini problem koji imate sa svojim dragim, vi ste u lepoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.