U trendu

Ne primećuje da ste se ugojili

Ima dama koje se boje da će svom dragom postati neprivlačne ako se ugoje makar i gram, i onda, ako im se desi da dobiju kilogram-dva, pokušaju da mu se požale da su se ugojile, ne bi li čule razuveravanje. Na to ih obično dočeka njegova zbunjenost, jer nije ni primetio da su dobile na težini.
Da li to znači da on ne obraća pažnju na njen izgled? Ne, ali dobitak jednog-dva kilograma je previše sitan da bi ga primetio (verovatno je da ga ne bi primetila ni ona da se nije merila). Zapravo, ako se ona ne ugoji barem 10-15 kilograma, nije verovatno da će on to primetiti – eventualno primeti da se "malo popunila" i, sasvim moguće, to mu se dopadne. Većina muškaraca voli obline. Da je modni dizajner koji pravi svoje modele za devojke građene kao anoreksične manekenke, verovatno bi primetio da se ona ugojila jer više ne bi mogla da se uvuče u ono što je napravio; pošto to u najvećem broju slučajeva nije, i pošto mu odnos s njom nije poslovni nego ljubavni, stvarno je malo verovatno da će mu koji kilogram više na njoj smetati.
Ukoliko ste se ugojile koji kilogram, i baš se nadate da on to neće primetiti, najbolje je da i ne počinjete razgovor o tome. On sam teško da će se setiti da zagleda jeste li slučajno dobile koji gram, tek ćete ga vi, skretanjem njegove pažnje na vaše kilograme, navesti da uopšte pogleda – i da se zapita u čemu je problem, kada i dalje dobro izgledate.
A šta je s onima kojima je partnerka postala neprivlačna jer se ugojila? Tu se, u najvećem broju slučajeva, radi o gojenju od dvadesetak i više kilograma, i ne samo o tome već se ona i zapustila, ne vodi računa o sebi, ne udešava se više za njega, pa ga sve to zajedno odbija (naravno, u takvoj situaciji sasvim je moguće da se i on ponaša na identičan način). Ali ni tu nisu problem kilogrami, oni su samo jedan od simptoma mnogo većeg problema i veze koja je postala problematična.
Da ne bude zabune, svakako da treba voditi računa o svom zdravlju i izgledu, pre svega zbog sebe. A ako ste vi zadovoljne, i ako mu je lepo s vama, biće zadovoljan i on, a tih nekoliko kilograma više, ukoliko ih uopšte primeti, najverovatnije će mu biti prijatan dodatak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar