Ne razgovarate kao drugi parovi

Sigurno vam se bar neki put desilo da vidite par koji zaista deluje kao srodne duše. Smeju se istim stvarima u istom trenutku, dopunjavaju jedno drugom rečenice kada nešto pričaju drugima, kada međusobno razgovaraju, čini se da im je potrebno samo pola rečenice pa da se odlično razumeju. Ako niste u vezi, verovatno ste na takav prizor pomislili kako biste voleli da i vaša veza jednog dana tako izgleda, a ako jeste u vezi i vaša veza nije takva, moguće je da ste osetili ujed ljubomore.

Zašto i vas dvoje ne razgovarate tako? Zapravo, kad bolje razmislite, vas dvoje prilično retko razgovarate – nekako ste upali u rutinu i nije vam potrebno mnogo reči. Razmene se najneophodnije informacije, i to je to. A ovaj par, tako razgovorljivi, tako divne srodne duše, joj, zašto ne možete i vas dvoje tako, zašto?

Ovakva reakcija je sasvim normalna. Premda to što neki par razgovara više nego vas dvoje u principu ne znači ništa za vašu vezu – vaša veza je vaša, a njihova je njihova – može se desiti da vas viđenje takvog para podstakne da obogatite sopstvenu vezu. To je uvek pozitivno, dokle god imate neke stvari na umu.

Za lepu vezu nije neophodno da partneri budu brbljivi. Ako vaš dragi nije nešto pričljiv, to nije nikakav zločin, niti ga to čini lošim partnerom. Pored toga, vi ne znate kakav je par s početka priče u privatnosti sopstvenog doma, zar ne? U društvu, u opuštenoj atmosferi, pričljivi su, a kod kuće bi mogli da budu najćutljiviji par na svetu. Možda su brbljivi i kod kuće – to nije zaista povezano s vašom vezom.

Ono što se možete zapitati jeste da li je komunikacija između vas i vašeg partnera dobra. Kvalitet, ne kvantitet – potpuno je nebitno da li pričate „kao navijeni“ ili skoro nikad ne progovarate, ako se radi o situaciji kojom ste oboje zadovoljni i koja oboma prija. E, sad, ako vam zaista nedostaje da češće razgovarate s partnerom – ne zato što se tako (možda, a možda i ne) ponaša neki drugi par, nego zato što vama nedostaje više razgovora s vašim partnerom – možete pokušati da smislite kada biste to mogli da razgovarate i kako biste mogli da preuredite zajednički život.

Kako to učiniti? Jednostavno – razmislite na šta vam liči dnevna rutina. Ako, recimo, svako veče provodite zajednički „blenući“ u televizor, mogli biste da jedno veče isključite televizor i umesto toga razgovarate uz čašu vina. Možete naći i neko drugo vreme, ono koje vam oboma odgovara. Razgovor ne mora da bude nikakva „maratonska sesija“, samo zajedničko opuštanje i zbližavanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.