U trendu

Ne smeta im seda kosa

Čest je strah žena da će muškarcima biti znatno manje privlačne jednom kada im kosa osedi. Neće farbati kosu samo zbog toga, ali će i taj strah biti jedan od jakih razloga da po svaku cenu prekriju svaku vlas koja je izgubila nekadašnju pigmentaciju. A većini muškaraca zapravo ne smeta kada je ženina kosa seda.
Naravno, to se ne odnosi na muškarce koji traže samo i isključivo klinke. Međutim, ako muškarac traži odraslu ženu (ovde „odrasla“ nije eufemizam za stariju ženu, kosa nekad počinje da gubi pigmentaciju već u tridesetoj ili čak i ranije), seda kosa mu najčešće neće biti odbojna. Nemalom broju muškaraca će se dopasti da vide sede vlasi, jer žena tako deluje prirodno, kao svoja, a ne kao nešto veštačko. Žena sa sedom kosom izgledaće kao neko s iskustvom, ko je istinski živeo život, ko ume da živi i ne stidi se sebe. To će se dopasti muškarcima koji ne jure devojčice niti žele samo lutkice za pokazivanje, već pravu živu ženu od krvi i mesa. Pravu partnerku, pravu osobu.
Da ne bi bilo zabune: žene će nekad povezati sedu kosu s neurednošću i zapuštenošću, ali mi ovde ne govorimo o tome. Naravno da će žena koja se potpuno zapusti, ne vodi računa ni o ličnoj higijeni, po „mirisu“ se oseti da se jako dugo nije ni istuširala, odeća joj je neuredna i prljava, kosa joj (bilo da je seda ili ne) visi u masnim fronclama, biti neprivlačna svakome – počev od same sebe, pa do svih s kojima se sretne, uključujući i muškarce. Međutim, na negovanoj ženi koja je zadovoljna sobom, i čija je kosa prirodna, pa bila ta prirodna boja i seda, ničeg neprivlačnog nema.
Sve ovo ne znači da će muškarcima biti odbojne žene koje se farbaju, kao ni da se žene farbaju samo zbog muškaraca. Samo, drage naše dame, ako vam je kosa osedela, nemojte se stideti toga, kao što ne treba da se stidite ni sebe. Vaša kosa je deo vas samih – treba je negovati, kao što treba negovati kompletnu sebe, i fizički i duhovno, ali farbanje ne spada u obaveznu negu, samo u nešto što možete, ali i ne morate da učinite. Glavno je da vi volite same sebe takve kakve ste – boja vaše kose ni u kom slučaju nije od velikog značaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)