U trendu

Ne tražiti od novog partnera/partnerke (2)

Mada je normalno da od voljene osobe tražite pomoć u mnogo čemu, kada se radi o početku veze, postoje usluge koje je bolje tražiti od nekog drugog, bar ako želite da nov dečko ili devojka ne pobegnu od vas. Juče smo pomenuli neke takve usluge, a danas evo još nekih.
„Možeš li kad budeš dolazio/dolazila da mi doneseš (navesti namirnice po izboru)?“. Veoma je rizično zamoliti za takvu uslugu. Neko prihvata samo namirnice određenog brenda, određenog izgleda i slično, dok je nekome kupovina hrane stvar koja se obavlja što je brže moguće, i to po principu „zgrabi prvu stvar koju vidiš a da deluje iole jestivo“. Nov partner ili partnerka ne znaju kakvi ste vi kad je o tome reč, vi ne znate kakvi su oni, a niko baš ne obožava da na početku veze izigrava servis za isporuku.
„Možeš li da mi popraviš (ubacite ono čemu je popravka potrebna)?“. Majstorisati po kući novog dečka ili devojke je nezahvalan posao. Ako je nekome profesija da popravlja baš to što vam je pokvareno, može da oseti kao da ga/je iskorišćavate ako tako nešto tražite na početku veze. Ukoliko mu/joj to nije profesija, bojaće se da vam nešto ne pokvari – a i vi, ma koliko pokušali da budete fer, teško da ćete biti u stanju da ne krivite novog dečka ili devojku što su vam nešto dodatno pokvarili. Ne dovodite sebe (a ni novog dečka ili devojku) u takvu situaciju. Zovite majstora.
Treba vam pomoć da se otarasite starih stvari: osim ako se radi o jednom predmetu (recimo, treba neko da vam pomogne da stočić odnesete do kontejnera), bolje je ovo ne tražiti od novog partnera ili partnerke. Zamislite da neko traži takvu uslugu od vas. Ako je ta osoba lenština, vi ćete se provlačiti kroz prljavštinu i prašinu. Ukoliko ima gomilu stvari, svaki čas ćete morati da pitate: „Hej, ovo zadržavaš ili bacaš?“. Ako se radi o osobi koja misli da se ugojila, a predmeti za bacanje su jednim delom odeća, gledaćete je kako isprobava svaki odevni predmet i pita vas kako mu/joj stoji. Nakon takvog tretmana verovatno tu osobu bar neko vreme ne biste želeli da vidite, zar ne?
Biće već vremena i za ovakvu vrstu usluga, jednom kada se venčate i voljena osoba ne bude imala kud (šala!).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)