Ne vodite ljubav u zadnje vreme? Evo šta može da vam se dogodi zbog nedostatka seksa

Ne postoji tačna brojka o tome koliko seksa je potrebno i dovoljno parovima, ali naučnici često ističu da vođenje ljubavi jednom nedeljno ljudima pruža najviše zadovoljstva i ima najveće benefite na zdravlje. Međutim, ako u poslednje vreme baš i nemate redovan seks, to može i te kako da se odrazi na vaš život.

Naučnici sa Univerziteta na Floridi otkrili su da ljude nedostatak seksa neretko čini depresivnima. Prema rezultatima koji su dobili, osobe koje ne praktikuju vođenje ljubavi duže vreme, postaju manje raspoloženi, što se nakon određenog perioda pretvara u depresiju, piše Well and Good.

Osim toga, nedostatak aktivnosti u krevetu može vam stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak mogu ostaviti velike posledice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu nedostaje hormona koji se inače luči tokom seksa, a koji vrlo dobro deluje na čovekovo mentalno i fizičko zdravlje.

Možete se osećati i anksiozno ili pod stresom, jer seks inače pomaže u oslobađanju organizma od ove dve emocije. Moguće je i da će vam nedostatak ove aktivnosti narušiti kvalitet sna jer vam u organizmu nedostaje hormona koji se inače otpuštaju tokom i nakon seksa, a koji deluju umirujuće na organizam.

Naravno, važno je naglasiti i da će se vaše samopouzdanje donekle urušiti. Psiholozi tvrde da ljudi vole seks jer se zbog te aktivnosti osećaju mnogo bolje i zadovoljnije. Takođe, tvrde kako osobe koje redovno praktikuju seks imaju bolje pamćenje i lakše se sećaju detalja.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju da je redovan seks direktno povezan sa zdravljem srca, jer potpomaže lučenju hormona koji su dobri za bolje raspoloženje i zdravlje čoveka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.