U trendu

Ne vole kad previše kritikujete druge žene

Dame su sklone tome da kritičkim okom posmatraju druge dame – nekada i vrlo kritičkim okom. Često će i svoju primedbu na račun neke druge žene izreći pred svojim dragim, a u najvećem broju slučajeva njemu se nimalo neće dopasti da to čuje.
Da ne bude zabune, u te slučajeve ne spada kada za koleginicu kažete da je zmijurina koja vam je zabola nož u leđa i konstantno vam podmeće šta god stigne, i to potkrepite konkretnim detaljima kada vam je i šta napakostila. U takvoj situaciji muškarac će biti pun razumevanja – zapravo, ako mu je stalo do vas, verovatno je da će njegov bes prema takvoj ženi biti još jači od vašeg, jer će se osećati zaštitnički kad ste vi u pitanju. Ko se to usuđuje da maltretira njegovu dragu?
Međutim, ako imate običaj da prigovarate da se tašna žene koju ste vas dvoje upravo primetili na ulici ne slaže s njenim cipelama, ili da takve stvari s očitim neodobravanjem pričate o svojim koleginicama, ili, još gore, prijateljicama, njemu neće biti nimalo milo kada to čuje. Kao jedno, neće mu biti jasno otkud to da ste uopšte obratile pažnju na tako nebitan detalj. Kao drugo, ako takve primedbe imate na račun inače zgodnih žena u prolazu, misliće da ste ili nesigurni u sopstvenu privlačnost ili zlobni, a ako su na račun koleginica ili prijateljica, da ste zlobni i loša prijateljica. To nisu osobine koje bi neko želeo kod voljene osobe.
Opet, da ne bude zabune: nije nikakav problem ako se nekad desi da primetite neku falinku u nečijem izgledu. Njegova reakcija na to će biti ili: „Vidi, stvarno“, ili se neće složiti s vama, ali vam neće ništa zameriti – niti će se to što ste rekli zadržati u njegovoj svesti duže od tri sekunde. Međutim, ako ste često puni primedaba na račun svih i svakog, trebalo bi da razmislite šta je to što vam zapravo smeta i da li bi, možda, trebalo više da se pozabavite sopstvenim životom umesto da sitničavo zagledate svaki detalj na svima oko vas – a bilo bi dobro i da takve primedbe zadržite za sebe, ukoliko vam je stalo da vaš dragi ostane tu gde je, to jest, s vama, da ne ode s nekom kojoj se ne slažu lak na rukama i nogama, ali je zato nasmejana i puna lepih reči za svakog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.