najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne vraća stvari na mesto

Česte su ženske žalbe na neurednost njihovih partnera (nisu svi muškarci neuredni, ovo je tekst o onima koji jesu) – recimo, na to da nikad ne vrate stvari na njihovo mesto. Obično se to komentariše lenjošću i time da su oni navikli da stvari sakuplja njihova mama, ali razlozi mogu da budu i drugačiji.
Može se raditi o tome da on ne vidi nikakav značaj u tome da ta stvar bude vraćena na svoje mesto (ili na mesto koje ste vi odredili za tu stvar). Ako se radi o vraćanju mleka u frižider, nije teško objasniti značaj – mleko će se van frižidera pokvariti. Ukoliko se pak radi o vraćanju kuhinjske krpe na mesto umesto da je odloži tamo gde mu je u tom trenutku najbliže, može da bude malo teže objasniti zašto bi morala da bude zakačena na svoju kuku na zidu kad je podjednako lako dohvatiti je i sa stolice, naročito ako je vaš dragi od onih kojima nije bitno da stvari uredno stoje na svojim mestima. Tada bi moglo da pomogne da sve predstavite lagano, maltene kao šalu, i zamolite ga da udovolji vašoj luckastoj želji vraćanja krpe na njeno mesto – ako je vašem dragom stalo do vas, a vi svoj zahtev predstavite kao nešto neopterećujuće, a ne kao njegovu manu, biće mu teško da odoli vašoj slatkoj molbi.
Može, naravno, da se radi i o tome da je on lenj. I da mu je savršeno jasno da ćete vi, ukoliko on to ne učini, na kraju same sve staviti tamo gde želite da bude. Zašto bi se onda on zamarao time? Ako ste s ovakvom vrstom lenštine, može da pomogne da ne učinite to što očekuje – da ne trčkarate niti sređujete za njim. Jednom kad nered postane prevelik za njega, vratiće već stvari tamo gde bi trebalo da budu. A ako to ne učini i vi ustanovite da život funkcioniše i uz nešto nereda u stanu? I to je način da prestanete da se nervirate.
Postoji i ne baš lepa mogućnost da on ostavlja nered za sobom zato što zna da vama to smeta, da je to njegov način da vas kontroliše i/ili manipuliše vama. Ukoliko se o tome radi, onda u vašoj vezi postoji ozbiljan problem – mnogo gori od sad već neupotrebljivog mleka ili prljavih čarapa na podu.

3 komentara
  1. Nevena Nikolić

    Čak i fioku iz koje nešto uzmu ostavljaju otvorenu. Zamislite kako bi bilo kada i žena ništa ne bi vratila tamo odakle je uzela. Pa i one su zaposlene, a i ako nisu, onda definitivno postoji nesporazum, jer muškarcima u stvari trebaju samo kućne pomoćnice i mame, a za nešto drugo će se uglavnom bez problema snaći!

  2. Nataša Gajić

    Pa naravno, ne mora ni ona svakog dana da briše prašinu za njim, iako je “domaćica”. Glavno je da postoji međusobni sklad i da su svi zadovoljni. Naprosto, nikom ništa ne smeta niti nedostaje.

  3. Zoran Milinković

    Ako neko radi po dvanaest sati dnevno kao ja, a moja supruga je domaćica, ne mislite li da bi trebalo i tu krpu za sudove, a i sve druge kućne poslove da odradim?!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike