U trendu

Ne zaboraviti na voljenu osobu zbog dece (1)

Mnogim parovima se desi da, jednom kad dobiju decu, zaborave da nisu samo roditelji te dece već da su i dalje dve osobe u ljubavnoj vezi. Evo nekih predloga kako da očuvate međusobnu ljubav i bliskost, da ne postanete samo cimeri koji odgajaju decu.
Počnite od malih stvari. Nemojte krenuti sa: "Ima u potpunosti da promenimo bračni život i da izlazimo svakog vikenda dok neko čuva decu", jer su takvi planovi nerealni. Umesto toga, iskoristite vreme koje već imate zajedno. Možete ustati petanest minuta ranije i razgovarati uz jutarnju kafu, pre nego što probudite decu. Možete zajedno da spremate večeru. Možete jednom nedeljno ranije da pošaljete decu na spavanje i radite nešto samo vas dvoje – gledate film, spremite lagani obrok, slušate muziku… Mnogi parovi koji su počeli s tim videli su da su i njihova deca promenila ponašanje – recimo, jedan par je ustanovio da je njihova ćerka, koja ih je ranije tokom večere svaki čas prekidala da bi nešto rekla, prestala s tim, jer je videla da oni nisu samo mama i tata i da se ne vrti sve oko nje, oni su i ljubavni par.
Potrudite se da deca ne budu jedini predmet razgovora. Naravno da ćete razgovarati i o deci kad je to potrebno, ali potrudite se da prilikom izlazaka ili nekih drugih trenutaka razgovarate o čemu god hoćete – osim o deci. Neki parovi uveče pred spavanje podele jedno s drugim koji im je bio najlepši i najlošiji momenat u toku tog dana, po mogućnosti bez pominjanja dece. To ih poveže, i osete da deca nisu jedino što im je zajedničko.
Ostanite u kontaktu u toku dana, i to ne samo za nešto neophodno, tipa: "Molim te kupi mleko kad se budeš vraćao kući". Šaljite kratke, simpatične poruke jedno drugom. To vam liči na ponašanje zaljubljenih tinejdžera? Pa, ako želite da se ljubav održi, možete i da usvojite ponašanje zaljubljenih. Neki parovi šalju jedno drugom simpatične fotografije preko mobilnih telefona, nešto što su videli i slikali verujući da će se voljenoj osobi dopasti. I to je lep način da voljenoj osobi stavite do znanja da mislite na nju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.