U trendu

Ne zanemarivati njihovu prošlost

U trenucima zaljubljenosti znatan broj dama će zaključiti da problematična prošlost njihovog dragog neće napraviti problem u vezi. Prošlost je samo to, prošlost, zar ne? I venčaće se s njim. A onda će otkriti da je neprijatna prošlost postala njihova sadašnjost. Neće uvek tako biti, ali neprijatne stvari iz prošlosti ne bi trebalo samo tako otpisati kao nešto što će sigurno i da ostane u prošlosti.

Prilično dobar način da predvidite kako će se on ponašati u budućnosti jeste da vidite kako se ponašao u prošlosti. Ako je bio sklon burnim vezama i švrljanju sa strane, privlačno je pomisliti da je to zato što tad nije našao onu pravu – vas, naravno – i da će se to s vama promeniti. Dobre su šanse da neće, da ćete vi postati još jedna u nizu onih s kojima je imao burnu vezu, onih koje je varao, onih s kojima se rastao uz žestoke svađe. Sasvim je moguće da će se on tokom strastvene faze veze (neki kažu da traje oko osamnaest meseci) lepo ponašati prema vama, ali će nakon toga da se vrati svom uobičajenom obrascu ponašanja.

Ne kažemo, ljudi se menjaju. Zaista je moguće da je njegovo „grešno“ ponašanje iz prošlosti stvar prošlosti i nešto što se s vama neće ponoviti. Samo, kako to sa sigurnošću znati? Stopostotna sigurnost ne postoji (ne postoji ni stopostotna garancija za bojler, a kamoli za nešto toliko složeno kao što su ljubavne veze), ali ima nešto o čemu bi vredelo razmisliti: okolnosti u kojima se loše ponašanje ispoljavalo.

Razmislite o njegovim lošim postupcima za koje znate, i pitajte ga zbog čega se tako poneo. Ako je jedno vreme puno pio zato što mu je društvo bilo takvo – stalna ekipa iz srednje škole s kojom cirka pivo ispred dragstora, i tako dok se ne ispovraćaju od pića, a onda je to društvo prerastao i više se i ne viđa s njima – sasvim je moguće da je to nešto što pripada jednoj fazi iz njegove prošlosti, fazi koja jeste okončana. Međutim, ako je puno pio jer je bio pod stresom, vrlo je verovatno da će se to ponoviti sledećeg puta kad bude pod stresom, a pre ili kasnije sigurno će biti pod stresom. U tom slučaju, dobro bi bilo razmisliti da li je to ponašanje koje ste voljne da tolerišete, ili biste radije potražile nekog ko se ne ponaša tako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.