Ne želite seks van braka?

Danas je uobičajeno da ne morate biti u braku da biste vodili ljubav s nekim. Ne kažemo da je to loše – nije – ali ako vi ne želite da imate seksualne odnose s osobom s kojom niste venčani, to je vaše pravo, i to pravo bi trebalo poštovati.

Nekada je postojao užasan pritisak na one koji su imali seks van braka, to se smatralo nemoralnim i sramotnim. Danas to više nije tako, uglavnom će svima biti normalno što s partnerom ili partnerkom vodite ljubav, naročito ako je u pitanju duža veza – zapravo, postalo je u toj meri normalno da će mnogi biti iznenađeni ako saznaju da vi ne želite seks van braka.

I dok se ta želja još koliko-toliko poštuje ukoliko se nikad niste venčavali i nikada još niste imali odnose i čekate na „prvu bračnu noć“ – možda vas smatraju staromodnim, ali vašu želju poštuju ili vas, čak, smatraju čestitom osobom – problem postaje izraženiji ukoliko ste već bili u jednom ili dva braka, ako već imate i decu, očigledan dokaz da niste nevini.

Tada već mnogima postajete čudni ako, nakon razvoda ili gubitka partnera/partnerke na neki drugi način, ne želite vanbračne seksualne odnose, a niste odustali od toga da se viđate s potencijalnim partnerima.

Šta u takvoj situaciji? Ne podlegati pritiscima da uradite ono što ne želite. Ako je vama bitno da nemate seksualne odnose van braka, vaši potencijalni partneri treba to da prihvate – ne tražite ništa sramotno ni nenormalno. Da li će vaši stavovi uticati na to da vas potencijalni partneri odbace? Neki od njih nesumnjivo hoće – ali s takvima se ionako ne biste složili, niti vas je osoba koja nije u stanju da poštuje vaš izbor vredna. A moglo bi se lako desiti da se prijatno iznenadite kad otkrijete da se vaš pristup nekima dopada baš zbog toga što ne podležete onome što je u trendu, već se držite sopstvenih principa, makar ih neki smatrali i zastarelim.

Srećno, i ne dopustite da vas obeshrabre oni koji vas nisu vredni!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.