U trendu

Ne znate kako da partnera napravite ljubomornim? E, pa ovo će ga izludeti

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšteno.

Ali, bez obzira koliko muškarac bio samopouzdan, neki „klasični“ potezi žena u njemu će probuditi „posesivnog“ Kristijana Greja.

1. Flertovanje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pučenje usana samo su deo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti sasvim bezopasan, ali ponašate li se ovako s muškarcima na pred očima partnera, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smejanje tuđim šalama

Ako je nešto smešno, vi ćete se nasmejati, i to je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će sigurno primetiti pol vic-majstora. Naročito ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim kvalitetom kod suprotnog pola.

3. Obožavanje muških zvezda

Vašim prijateljicama verovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Hju Džekmenu ili Džerard Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju sveta.

4. Spominjanje muških imena kolega

On želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju s: ‘Ivan je danas ispričao tako dobar vic’.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmena sms-ova ili poruka na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do ‘ludila’. On se ne oseća prijatno što vodite neki zasebni život u kojemu su sve opcije otvorene, piše Zadovoljna.hr.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sumnjati može li se izroditi nešto više iz tog prijateljstva.

7. Spominjete bivšeg

Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte ga spominjati.

8. Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duža vremenska razdoblja u njegovom društvu.

9. Idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osetiti povređenim – i da, ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)