U trendu

Nedostaje vam romantika

Česta žalba mnogih dama jeste da im nedostaje romantika u vezi. I ne samo dama; ima i muškaraca koji bi voleli više romantike. Samo, romantika im je postala uspomena – bilo je toga na početku veze, ali je nekako, kasnije, zamenjeno sa: "Večeras je tvoj red da okupaš decu", ili sa: "Dolazim kasnije večeras, nemoj da me čekaš".
Neki bi rekli da to tako ide, vremenom, i da se tu ništa ne može. Jeste, desi se nekad da veza postane takva – ali nije tačno da se tu ništa ne može. Ukoliko oboje žele lepšu vezu, i te kako se može. I ne mora ništa krupno da bude u pitanju.
Ugovorite romantični sastanak. To može da bude pravi izlazak (uz njegovu ili njenu majku ili bebisiterku koja će to veče pričuvati decu), ali nemojte to suviše strogo shvatiti – ne mora uopšte da bude formalna večera, može i odlazak u pozorište (ako ga oboje volite), u bioskop, može i zajednička šetnja, bilo šta. Ili napravite nešto romantično kod kuće – opet, ne mora uopšte da bude formalno, nešto što "zvanično" spada u romantične stvari, a poželjan je i smisao za humor. Recimo, večera uz svetlost sveća – a večeru čine pica, pivo i sladoled, ukoliko volite takvu hranu. Poigravajte se, ti sastanci ne treba da budu obaveza, već zadovoljstvo za oboje.
Ono što bi trebalo izbeći jesu optužbe na račun voljene osobe kako nije dovoljno romantična. To ne vodi nikuda. Umesto toga, primerom pokažite šta je ono što želite. Želite cveće? Sami ga, uz smeh, poklonite voljenoj osobi. Želite strastven poljubac? Poljubite voljenu osobu, vrlo je verovatno da će uzvratiti (i ne obazirite se na to što deca gledaju, videće mamu i tatu kako se ljube jer se vole, ničeg tu ružnog nema).
Nasuprot nekim uverenjima, nije teško vratiti romantiku u vezu, ne ako ljubav još uvek postoji. Romantika nisu samo svečana večera i sveće, romantika je svako zajednički provedeno vreme u kome uživate – a ako iole poznajete voljenu osobu, neće vam biti previše teško da smislite nešto u čemu ćete oboje uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar