U trendu

San ili seks?

Nekada, kad čitate razne stvari o seksu, steknete utisak da je seks, između ostalog, i neka vrsta dužnosti, da nije u redu odbiti ga voljenoj osobi, onoj s kojom ste u dugoj vezi ili i u braku. Ili da nije u redu da vas voljena osoba odbije; ako to učini, nešto nije u redu s vezom. A nekada se jednostavno desi da je vama ili voljenoj osobi u tom trenutku san potrebniji.
Voleli biste da vodite ljubav s voljenom osobom. Zaista biste voleli. Volite je, privlačna vam je, želite je. Ali vam se oči sklapaju, ne možete da ih držite otvorenim, i uz svu ljubav koju osećate prema voljenoj osobi, sve žaljenje što je odbijate, jednostavno vam se previše spava. To je sasvim normalno i u redu je. Dešava se, i ne znači da nešto nije u redu s vašom vezom. Šta god se o seksu pisalo, o tome kako poboljšati seksualni život, san je i dalje jedna od osnovnih potreba, i nekada je potrebniji od seksa.
Tu nekada bude problem to što voljena osoba pomisli da vas više ne privlači, da ste je zato odbili. Pomisli da, kad bi vam zaista bila privlačna, kad bi zaista bila umešna u krevetu, ne bi bilo šanse da vi zaspite dok se ona umiljava oko vas i pokušava da vas uzbudi. I to može jako da povredi, da navede voljenu osobu da pomisli da vam je ne samo neprivlačna već da se i vaša ljubav prema njoj smanjila, ako već nije i nestala.
Zato, ako vam se baš spava, ne bi bilo loše da ipak bar na neki način pokažete nežnost prema voljenoj osobi, da nađete neki način za bliskost. Nežno je dodirnite, zagrlite je, obmotajte se oko nje i tako zaspite – to sve kratko traje i fizički je nezahtevno, a voljenoj osobi može umiriti strahove i navesti je da se i dalje oseća voljeno, iako te večeri nećete voditi ljubav.
A ako voljena osoba i dalje zahteva, iako je jasno da vi niste u stanju da držite oči otvorenim? Ako niste u stanju da ostanete budni, preostaje vam samo da zaspite – a voljenoj osobi preostaje da nauči da ne može uvek da dobije ono što poželi u onom trenutku kada to poželi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.