U trendu

Neke od njegovih laži (2)

Svako nekad laže, i muškarci i žene, onda kad misli da je laž opravdana, ili da će time nešto dobiti, ili kad mu je jednostavnije da slaže. Juče smo naveli neke česte laži koje izgovaraju muškarci (ponekad i žene), a danas navodimo još neke.
"Izvini, propustio sam tvoj poziv", "Ispraznila mi se baterija" i "Nisam imao signal" laži su koje muškarci koriste onda kad namerno nisu odgovorili na vaš poziv. Zašto vas lažu o tome? Zato što se plaše kako ćete reagovati ako vam kažu da malo usporite, da im treba malo više prostora. Ukoliko navedene rečenice često čujete od svog dragog, može se pokazati korisnim ako proredite pozive i dopustite mu da oseti da mu nedostajete (ukoliko ispadne da mu ne nedostajete, onda se "hladi" prema vama, a česti pozivi ga neće navesti da se više zainteresuje, samo će ga još ranije odbiti od vas).
"Ne, guza ti ne izgleda preveliko u tome". Zaista će vam malo koji muškarac reći da vam guza u određenom komadu odeće izgleda preveliko, čak i ako smatraju da bi vam na pozadini i kit pozavideo. Veliki broj muškaraca ima nekog prijatelja koji je u mlađem dobu neoprezno odgovorio na to pitanje sa: "Pa, ovaj, da", i sledećih nekoliko meseci devojka kojoj je to rekao nije htela da spava s njim. Ukoliko želite iskren odgovor na to pitanje, pitajte prijateljicu kojoj neće biti neprijatno da vam kaže istinu; pametan muškarac će vam reći da izgledate fenomenalno.
"Samo još ovo pivo". Kada vam on nešto takvo kaže preko telefona, najčešće želi da ga pustite na miru da nastavi da pije pivo s ortacima. O tome ne razmišlja kao o laži; čak i ako vam to ponovi nekoliko puta u toku večeri, svaki put to zaista misli, kao i vi kada sebi kažete da ćete pojesti samo još jednu kockicu čokolade, i to nastavite da ponavljate dok ne pojedete celu čokoladu.
"Sve je u redu, dobro sam". Dosta muškaraca, kao i dosta žena, izgovoriće ovu laž u nekom trenutku. Samo, kad žena to kaže, često želi da on nastavi da je ispituje dok mu konačno ne kaže šta je problem; kada muškarac to kaže, uglavnom želi da bude ostavljen na miru kako bi se sam izborio s problemom. Kad vam sledeći put kaže da je sve u redu, a vama se čini da baš i nije iskren, pustite ga na miru (osim ako iz prethodnog iskustva ne znate da želi da nastavite da ga ispitujete), i nekoliko dana kasnije, ako i dalje izgleda kao da mu nisu sve na broju, pitajte ga da li i dalje postoji problem i koji je. Moguće je da će do tada već smisliti nešto, i da mu više neće biti problem da o tome priča s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.