Neki dobri komplimenti

U međuljudskim odnosima, pa i u vezama, davanje komplimenata je veoma bitno. Smisliti nekakvu pohvalu može svako, ali pravo davanje komplimenata je umetnost – jednim dobro upućenim komplimentom možete navesti voljenu osobu da zablista od sreće (i da, shodno tome, poželi zauvek da ostane s vama).

Komplimente treba upućivati i muškarcima i ženama, jer u pohvali uživa svako. Dobro bi bilo izbegavati uopštene pohvale, jer se takav kompliment može odnositi na bilo koga, pa osobi koja ga prima neće mnogo značiti. Evo nekih korisnih ideja.
I muškarci i žene vole da im bude priznato da su nešto dobro uradili. Nema veze koliko puta ste već rekli svojoj dragoj da je odlično spremila supu koja vas je fantastično ugrejala po ledenom zimskom danu, svaki put će želeti da čuje da joj je supa i tom prilikom uspela, pa je dobra ideja pohvaliti je. Isto važi i ako vaš dragi svaki put fenomenalno isprži šnicle – svaki put ga pohvalite. Ne mora da se radi ni o kakvoj krupnoj stvari, pohvale za dobro urađen posao (naravno, ne treba preterano usitnjavati, kao: „Super si obrisao prašinu s ovog stočića“) veoma će prijati i biti odlično primljene.
Uvek je dobro kompliment učiniti ličnim. Ako nekome kažete da mu je džemper super, ili da je ta crvena haljina veoma seksi, zapravo ništa ne govorite o samoj osobi. Efikasnije je reći da vaš dragi ili draga fantastično izgledaju u tom odevnom predmetu, ili reći šta ta odeća ističe na njima. Naravno, kompliment ne mora da bude verbalan – možete im pokazati koliko vam seksi izgledaju.
Dobro je uputiti komplimente i posle prepirke – kompliment na smirenosti, na dobrom uviđanju problema, na priznavanju greške… Uvek je dobro ohrabriti partnera ili partnerku da kažu šta imaju, jer se tako neguje međusobna komunikacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.