U trendu

Neki muškarci pogrešno zadovoljavaju žene, imaju potpuno pogrešno mišljenje o klitorisu

Mada sve otvorenije pričamo o seksu, i dalje su tu neke nepoznanice, ističe lekarka Rena Malik koja putem online kanala otkriva bitne detalje o intimi.

Ova lekarka želi da podstakne razgovor o seksualnom zdravlju pa podseća na bitne činjenice koje treba znati kako bi svi uživali. Nedavno je objavila video koji razbija nekoliko mitova o tome kako se žene uzbuđuju.

Ističe da pojam klitoris potiče od starogrčke reči za ‘malo brdo’, ali ima puno veću snagu nego što to ime sugeriše.

Većini žena treba stimulacija klitorisa kako bi postigle orgazam. Mnogi stručnjaci kažu da je verojatno da većina žena ne može biti u potpunosti seksualno zadovoljena samo penetracijom, što znači da klitorisu treba mnogo pažnje.

Ali, iako ono što je vidljivo ljudskom oku može izgledati prilično maleno, dr. Rena kaže da je ono što možete videti zapravo samo ‘vrh sante leda’. To znači da je klitoris zapravo puno veći nego što mislite, budući da je mali deo koji vidite deo puno većeg organa koji se proteže duboko u zdelicu.

Stručnjakinja je takođe naglasila kako se uopšteno shvaćanje ženskog orgazma može pogrešno protumačiti jer mnogi misle da su vaginalni i klitoralni orgazam dve potpuno različite stvari.

– Sama vagina nije bogata nervnim završecima, pa žene često ne dobijaju dovoljnu stimulaciju kroz nju. Naime, većina nervnih završetaka nalazi se u blizini vaginalnog ulaza, pa kada žene dožive orgazam od stimulacije unutar vagine, to je zato što se zapravo stimuliše unutrašnje telo klitorisa koji okružuje vaginalni kanal – objasnila je lekarka.

Još jedan veliki mit je da je klitoris čarobna tačka koju možete jednostavno dodirnuti da bi žena došla do orgazma.

Podseća na činjenicu da klitoris ima oko 1000 živčanih završetaka.

Ne postoji nijedna metoda koja odgovara svima, jer svakome treba stimulacija koja mu odgovara, ističe doktorka.

– Neki ljudi više vole nežniji dodir, drugi uživaju u pritisku, treći uživaju u vibraciji ili oralnoj stimulaciji. Razgovarajte s partnerom, pričajte o tome ko šta voli – istakla je dr. Rena.

Istraživanja pokazuju da čak 95 odsto žena doživljava orgazam  stimulacijom vagine.

Takođe napominje da su ‘suva’ razdoblja u spavaćoj sobi normalnam, piše Daily star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar