Nemate snage, a hoćete: Ovo je 6 najboljih poza za umorne

Ako vas pritiska prezaposlenost, brojne obaveze, manjak sna i briga oko porodice, velike su šanse da zbog toga propuštate puno seksualne zabave. Ali, to i ne bi trebalo biti tako, kažu seksualni terapeuti koji veruju da manjak energije ne bi trebalo da bude prepreka za seks, jer je jedini preduslov želja.

Većina ljudi se danas oseća iscrpljeno, međutim uz ovih šest poza fizička izdržljivost neće doći do izražaja, već se strast odigrati svoje, piše Besider.

1. Kašika

Ova poza je namenjena za sve one koji su umorni, čak i ako su oba partnera iscrpljena. Žena treba da legne na bok tako da je partner obgrli otpozadi kao kašika. Ovaj položaj ima puno mogućih varijacija koje zahtevaju minimalan napor, poput povlačenja koljena prema grudima ili savijanja trupa nadole dok ne budu vertikalno u odnosu na torzo vašeg partnera.

Možete pokušati i da stavite gornju nogu na noge svog partnera kako biste ih privukli bliže i postigli dublju penetraciju. Položaj kašike omogućava vama i vašem partneru lak pristup ostatku vašeg tela, tako da možete dobiti različite vrste stimulacije dok to radite. Čak ima mesta za igračku ili dve.

2. Krst

Još jedan dobar položaj za dvoje umornih ljudi, uđite u krst tako da vaš partner leži na boku okrenutom prema vama, dok vi ležite na leđima uspravno na njih, s nogama navučenim preko njegovih bokova. Ovo je još jedan odličan položaj za stimulaciju rukama ili igračkama.

3. Pravi ugao

Lezite na krevet (ili sto ili nešto drugo) i izvucite zadnjicu sve do ivice s obešenim nogama. Vaš partner tada stoji ili kleči ispred vas, u zavisnosti od visine površine na kojoj se nalazite, i ulazi vas. Ovo je još jedan položaj koji vašem partneru omogućava lak pristup ostatku vašeg tela i zbog pravog ugla olakšava postizanje orgazma.

4. Misionarski

Da, ovo je možda osnovni položaj, ali ako ste dole, to je sveti gral za iscrpljene. Lezite na leđa, dok vaš partner obavlja sav posao. Puno je varijacija zbog kojih pozu možete doživeti drugačije, poput obmotavanja nogu oko leđa vašeg partnera ili postavljanja nogu na njihova ramena, ali za većinu njih će biti potrebno više napora. Da biste prilagodili svoje uglove bez potrebe za akrobacijom, samo stavite jastuk ispod zadnjice.

5. Međusobna masturbacija

Ovo je sjajno kad ste oboje umorni da pomerate išta više od ruke, ali je i zaista odličan način za začinite stvari. Gledanje vašeg partnera kako masturbira može biti izvrstan način da dobijete vizualnu stimulaciju (koju možete zapamtiti i za kasnije).

6. Doggy, ali ležeći

Naziva se i silaznim psećim stilom, ali više je poput udobnog spavanja pasa. Umesto da na sve četiri očekujete partnera iza sebe, postavite gomilu jastuka ispod na kojima možete odmarati torzo. Savijte se iznad jastuka, s zadnjicom u vazduhu. Vaš partner ulazi otpozadi, a ako je i on umoran – neka odmori na vašim leđima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.