Nemate želju za seksom? Ovo je jedan od ključnih razloga – promenite ga!

Mnogo je razloga zašto bi svaki dan trebalo dobro da se naspavamo, a osmočasovni san dokazano poboljšava pamćenje i izoštrava našu koncentraciju tokom dana.

Međutim, postoji još jedna prednost koja će se svima dopasti. Osobe koje bolje i više spavaju svaku noć imaju uzbudljiviji seksualni život. Seksualna terapeutkinja i autorka istraživanja dr. Lori Minc otkrila je da osobe koje duže spavaju imaju veću seksualnu želju i povećava im se nivo seksualnih hormona poput testosterona, piše Dejli Mejl.. Osim što dobar san može dovesti do još boljeg seksa, dr. Minc ističe da i dobar seks vodi do isto takvog sna.

Ova profesorka psihologije na Univerziteu Florida godinama je pratila povezanost seksa i spavanja.

– Kvalitetan san može povećati želju za seksom, a dobar seksualni odnos vodi do boljeg spavanja – ističe ona. Njene tvrdnje potvrđuje i istraživanje iz 2015. godine koje je provedeno na Univerzitetu Mičigen, a koje je otkrilo da žene koje spavaju duže imaju veću seksualnu želju idući dan. Za svaki sat koji je žena duže spavala, šanse za seks narednog dana bile su veće za 14 posto.

– Mnogo žena bori se sa malom seksualnom željom. Žene su preokupirane različitim zahtevima bilo da se radi o poslu ili o deci. Osećaju se umorno i pod stresom su. Međutim, seks se ne mora dogoditi tokom večeri kad ste umorni. Pronađite drugo vreme u toku dana za seks. Uvek mislimo se vođenje ljubavi dešava kada se osećamo uzbuđeno, ali to ne mora biti tako. Jednom kada započnete seks, hormoni će se probuditi i osetićete uzbuđenje – savjetuje dr. Minc, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.