Nerealne želje

Nemali broj žena nije zadovoljan svojim seksualnim životom. Glavni problem je što u toku seksa ne doživljavaju orgazam. Ukoliko orgazam često izostaje, to jeste razlog za nezadovoljstvo, ali dodatni problem pravi to što neke žene imaju nerealna očekivanja.

Kakva su to očekivanja? Ona koja su nastala prvo gledanjem ljubavnih filmova i telenovela, čitanjem jeftinih ljubavnih romana i priča, a zatim i zaboravljanja da se tu radi o fikciji, a ne o stvarnom životu. Tako dolazi do situacije da neke žene žele prvo romantičnu večeru uz sveće, pa laganu muziku, opuštajuću masažu, predigru od dva sata, i tek onda su u stanju da dožive orgazam. U redu, vođenje ljubavi nekada jeste i takvo, i orgazam koji usledi može da bude veoma jak. Ipak, zaista je nerealno očekivati da će svaki seksualni odnos biti takav, a biti razočaran jer odnos nije bio takav je besmisleno.

Da ne bude zabune, naravno da muškarac treba da se potrudi oko partnerke. I naravno da za muškarca treba da bude pitanje časti da da sve od sebe kako bi njegova partnerka doživela vrhunac. Međutim, za višečasovnu pripremu za sam koitus (večera, masaža, dvočasovna predigra) stvarno retko ima vremena, plus bi i malo koji muškarac imao strpljenja da se tako ponaša svaki put (a i ženama bi posle nekog vremena dosadilo, pa bi zakukale za seksom „na brzaka“).

Šta, onda, učiniti? Razmisliti šta je to što vas najviše uzbuđuje, u čemu najviše uživate. Ako je to, recimo, ljubljenje, plus se i vaš dragi odlično ljubi, posvetite što više vremena možete tome, umesto da probate da zbrzate rutinu večera, masaža, dugotrajna i raznovrsna predigra. Ne mora sve uvek da se „odradi“ – ako se koncentrišete na ono što vam najviše prija, veće su šanse da ćete uživati.

Dakle, malo više racionalnosti, malo manje zahteva, i seks bi mogao da postane znatno veće uživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.