Nerealno sanjarenje može da uništi vezu

Nije mali broj dama koje vole da sanjare o tome kako će njihov dragi učiniti ovu ili onu divnu stvar. U principu, to ne napravi nikakve probleme – osim ukoliko tog sanjarenja ima previše i ako je potpuno nerealno. Tada dovodi do razočaranja, nekad i do slabljenja, pa i uništavanja veze.
Recimo, ona jako voli da sanjari o tome kako će je on nekom prilikom iznenaditi putovanjem na neku lepu, egzotičnu lokaciju, kako će na tom putovanju uživati, kako će biti na predivnoj plaži samo njih dvoje, lenjo će se izležavati dok im talasići prelaze preko stopala, vodiće ljubav na plaži… Lepa sanjarija. I neće naneti štetu ukoliko je on sklon putovanjima, još ako i on voli takve lokacije, pre ili kasnije, onda kad finansijska sredstva i obaveze dopuste, to bi se moglo i ostvariti. Međutim, ukolio on putovanja niti voli niti ga zanimaju (divan je u mnogo čemu, ali, eto, nije zainteresovan za putovanja), a ona baš o tome sanjari li sanjari, i tajno se nada tome, neminovno je da se oseti razočarano kad ni do kakvih putovanja ne dođe. Postavila je pred njega očekivanje o kome mu ništa nije rekla, koje je u potpunom neskladu sa njim kao sa ličnošću, i naravno da to očekivanje neće biti ispunjeno – što će dovesti do velikog razočaranja. Ukoliko se takva očekivanja ponavljaju, njeno razočaranje raste, i moguće je i da se veza okonča.
Šta bi trebalo uraditi? Odustati od sanjarenja? Nema razloga za to. Samo, budite svesni da je sanjarenje sanjarenje, a ne stvarnost. Takođe, razmislite koliko je to o čemu sanjarite u skladu s njim kao s ličnošću – na primeru putovanja, putuje li on uopšte, zanima li ga nešto takvo? Ako je ono o čemu sanjarite u potpunom neskladu s njim, možete ili da smislite o čemu ćete da sanjarite a da je verovatnije da bi on to učinio, ili da mu kažete da biste baš volele to-i-to, ili oboje.
Ne znači da će vam se to sanjarenje ostvariti ukoliko tako postupite. Nekad hoće, nekad će on poprilično izaći iz uobičajenog obrasca ponašanja kako bi vam pružio nešto što baš želite, nekad ne. U svakom slučaju, saznaćete na čemu ste, nećete provesti mesece ili godine sanjareći o nečemu što se nikad ne desi, znaćete znatno ranije, i onda neće doći ni do takvog razočaranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.