U trendu

Nervoza vam neće upropastiti prvi sastanak

Mnogi su nervozni pred prvi sastanak, bilo da je prvi put u pitanju prvi sastanak, ili hiljadu i prvi. I, mnogi se boje da će im ta nervoza upropastiti sastanak, da će uništiti šanse da dođe do sledećeg viđenja. Ne brinite, neće.
Baš kao što ste vi nervozni, nervozna je i osoba koja je izašla s vama, tako da teško da može nešto te vrste da vam zameri. Pored toga, čak i kada se trude da se upoznaju s potencijalnim partnerom ili partnerkom, ljudi se neretko ipak najviše bave sobom, sopstvenim osećanjima, mislima, strahovima, trude se šta da smisle kako bi ostavili što bolji utisak…
I tako, dok ste vi uplašeni, plaši vas da suviše pričate, da blebećete, da će osobi s kojom ste izašli smetati vaša bubuljica, ta osoba je zauzeta razmišljanjem kako da vas impresionira, pita se da li joj je kosa dovoljno dobro nameštena, šta li vi mislite o njoj… Vrlo često i ne stigne da primeti vašu nervozu – suviše je zauzeta svojom.
Dobar trik za smanjivanje sopstvene nervoze i dopadanje osobi s kojom ste izašli: pitajte je da priča o sebi, pažljivo slušajte odgovore (umesto da smišljate šta ćete sledeće reći), i ti odgovori će vam sami po sebi pružiti ideju za nastavak razgovora. A osoba s kojom ste izašli smatraće vas divnom i pažljivom, biće oduševljena time što umete da slušate, jer je danas ne toliko malo onih koji to umeju, već onih koji su voljni da se oko toga potrude – mnogo je onih koji su znatno skloniji tome da čekaju svoj red da nešto kažu nego da saslušaju sagovornika.
Bez brige zbog sopstvene nervoze! Usredsredite se na osobu sa kojom ste izašli, pa ćete zaboraviti na svoju nervozu – i ne zaboravite da ste i vi njoj novi koliko i ona vama, da i ona vas pokušava da impresionira kao i vi nju, i da se i ona plaši da joj to neće uspeti. A time što ćete se usredsrediti na nju razvejaćete joj strahove i učiniti taj izlazak prijatnim za oboje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.