U trendu

Neverovatno, ovih 5 tegoba seks može da olakša

Šta kvalitetan seksualni život može da učini za vas. Sami dodiri i zagrljaj pomažu otpuštanju hemikalija koje utiču na osećaj zadovoljstva i sreće.

1. Štiti imuni sistem
Seksualno aktivni ljudi retko uzimaju bolovanje, jer seks štiti imunološki sistem, koji vas čuva od napada virusa i ostalih nepoželjnih gostiju koji uzrokuju razne bolesti.

2. Jača libido
Želite aktivniji seksualni život? Odlična vest je da ćete seksom doći do toga. Jednostavno se radi o tome da redovan i kvalitetan seks dovodi do jače i češće želje za još seksa.

3. Snižava krvni pritisak
Istraživači procenjuju da postoji poveznica između seksa i snižavanja pritiska. Seks jednom nedeljno podstiče otpuštanje dovoljne doze antistresnog hormona oksitocina koji snižava visok pritisak u stresnim situacijama.

4. Troši kalorije poput vežbanja
Seks je oblik vežbe za koji ćemo se složiti da omiljen svima. Seksom gubite otprilike 5 kalorija u minutu, što je mnogo više od sedenja ispred TV-a. Ubacite ga u dnevni raspored i zapamtite da za seks važno isto što i za vežbanje, budite istrajni kako biste uživali više dobrobiti..

5. Smanjuje rizik od srčanog udara
Kvalitetan seksualni život je dobar za zdravlje srca. Osim što je odličan način za ubrzavanje otkucaja srca, on održava nivo hormona estrogena i testosterona u ravnoteži. Kako prenose mediji, tokom jedne studije naučnici su došli do zaključka da muškarci koji imaju odnose dva puta nedeljno imaju dvostruko manje šanse da će umreti od bolesti srca od muškaraca koji stupaju u odnose ređe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.